HANTER VUČE BAJDENA NA DNO! Uzbunjivač: Predsednik SAD znao za poslove svog sina! FBI ima dokaze o potencijalnim kriminalnim radnjama?

Autor:

Svet

18.10.2022

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FBI navodno ima "obimne dokaze" o kriminalnim radnjama Hantera Bajdena za koje je znao i njegov otac, tvrdi republikanski sentor.

HANTER VUČE BAJDENA NA DNO! Uzbunjivač: Predsednik SAD znao za poslove svog sina! FBI ima dokaze o potencijalnim kriminalnim radnjama?

Foto: Tanjug/AP

Nova dokumenta uzbunjivača otkrivaju da je predsednik SAD Džo Bajden bio svestan poslovnih aranžmana svog sina Hantera Bajdena i da je možda bio umešan u neke od njih, rekao je u ponedeljak republikanski senator Čarls Ernest Grasli, sugerišući da FBI ima "obimne dokaze" u vezi sa potencijalnim kriminalom.

Grasli poslao je u ponedeljak ujutru pismo državnom tužiocu Meriku Garlandu, direktoru FBI Kristoferu Reju i američkom tužiocu Delavera Dejvidu Vajsu sa detaljima o novim navodima uzbunjivača da biro poseduje "značajne, upečatljive i obimne dokaze u pogledu potencijalnog kriminalnog ponašanja Hantera Bajdena i Džejmsa Bajdena“. Vajs ima nadzor nad istragom Hantera Bajdena, prenosi Foks njuz koji je naklonjen republikancima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hanter Bajden

 

Grasli je rekao da FBI poseduje niz dokumenata u vezi sa informacijama o Nikoli Zločevskom, vlasniku ukrajinske kompanije za prirodni gas Burisma Holdings. Hanter Bajden je bio u upravnom odboru te kompanije.

Ovi dokumenti takođe ukazuju na to da je Džo Bajden bio upoznat sa poslovnim aranžmanima Hantera Bajdena i da je možda bio umešan u neke od njih, rekao je Grasli.

On je dodao da je "nejasno da je FBI sledio normalnu istražnu proceduru da bi utvrdio istinitost i tačnost informacija ili je prekinuo istražne aktivnosti zasnovane na neprikladnim tvrdnjama o dezinformacijama uoči izbora 2020. godine“.

 

 

-Takođe je nejasno da je američki tužilac Vajs izvršio sopstvenu analizu ovih i srodnih izvora, napisao je Grasli.

Grasli i senator Ron Džonson vodili su istraživanje o Hanteru Bajdenu početkom 2019. i otkrili da su zvaničnici Obamine administracije "znali" da je pozicija Hantera Bajdena u odboru Burisme "problematična" i da se meša "u efikasno sprovođenje politike u odnosu na Ukrajinu".

Hanter Bajden se pridružio Burismi u aprilu 2014. i navodno je povezao firmu sa konsultantskom firmom Blue Star Strategies kako bi pomogao kompaniji za prirodni gas u borbi protiv optužbi za korupciju u Ukrajini.

Dok je Hanter Bajden bio u upravnom odboru kompanije, Džo Bajden je bio potpredsednik i bavio se američko-ukrajinskim odnosima i politikom za Obaminu administraciju.

Grasli je takođe ukazao na rezime FBI sa bivšim poslovnim partnerom Hantera Bajdena Tonijem Bobulinskim od 23. oktobra 2020. godine, u kojem je Bobulinski izjavio da su Hanter i Džejms Bajden napravili poslovni aranžman sa stranim državljanima povezanim sa kineskom vladom dok je Džo Bajden bio potpredsednik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading