PARTIZAN PREŽIVEO PODGORIČANE: Bledi crno-beli stigli do trijumfa nakon sjajne poslednje četvrtine!

Autor:

Sport

16.10.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako su se mučili gotovo tri četvrtine, crno-beli su zabeležili novu pobedu u Aba ligi.

PARTIZAN PREŽIVEO PODGORIČANE: Bledi crno-beli stigli do trijumfa nakon sjajne poslednje četvrtine!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana zabeležili su treću pobedu u okviru Admiral bet Aba lige, pošto su savladali ekipu Studentskog Centra sa 91:82. Mučio se Partizan prve tri četvrtine, ali su na kraju slomili otpor gostiju i stigli do novog trijumfa.

Gosti su bolje počeli meč, ali crno-beli prave seriju i stižu do +6 krajem prve četvrtine. Ipak, Podgoričani prave seriju trojki, pa dolaze do egala. Na poluvremenu je Partizan imao poen prednosti.

Slično smo videli i u nastavku igre. Odolevali su gosti, a čak su stigli i do prednosti od četiri razlike sredinom treće deonice. Ipak, to je bio njihov maksimum na ovom meču. Crno-beli su stigli do izjednačenja do kraja treće četvrtine, a onda su velikom serijom na početku četvrte četvrtine osigurali pobedu. Na kraju, slavlje Partizana rezultatom 91:82.

Najefikasniji kod pobednika je bio Lesor sa 19 poena, a pratili su ga Lidej sa 15 i Egzum sa 13. Na drugoj strani, Džekson je upisao 19 poena, a tri manje je imao Drežnjak.

Crno-beli se sada okreću obavezama u Evroligi, pošto ih na istom ovom mestu očekuje duel sa Armanijem u utorak od 20:45.

 

PARTIZAN - STUDENTSKI CENTAR

91:82 (23:17, 21:26, 20:21, 27:18)

TOK MEČA:

Kraj meča! Pobeda Partizana rezultatom 91:82!

9. minut - Crno-beli održavaju prednost i vrlo su blizu nove pobede. Džekson sa penala smanjuje na osam razlike. Tajm-aut Obradovića.

7. minut - Čini se da je Partizan konačno prelomio meč. Crno-beli su vezali pet napada koja su završili sa penala, a na to se nadovezao Vukčević sa trojkom. Novi tajm-aut za goste.

6. minut - Muči se Partizan, ali i dalje ima vođstvo. Crno-beli četiri napada zaredom idu na liniju za slobodna bacanja.

4. minut - Partizan je zategao odbranu, Podgoričani su i dalje bez koša u četvrtini.

2. minut - Prvi koš u poslednjooj deonici postiže Lesor posle skoka u napadu. Na drugoj strani Drežnjak pravi korake.

Počela je četvrta četvrtina!

Kraj treće ćetvrtine!

10. minut - Nekoliko vezanih promašaja gostiju, ali Partizan ne koristi dva napada. Pavličević pogađa dva bacanja u poslednjoj skeundi, pa će se sa 64:64 ući u poslednju deonicu.

9. minut - Dobar odgovor Partizana, koji se sa linije penala vraća u život. Prvi koš na meču i za Pantera. Ponovo je nerešeno u Areni.

7. minut - Vučeljić pogađa trojku, Studentski Centar vodi u Areni. Trojku pogađa i Ivišić, Podgoričani imaju +4. Tajm-aut Obradovića, mogu se čuti i prvi zvižduci u hali.

4. minut - igra se koš za koš u trećoj deonici. Trojka Egzuma, vodi Partizan pet razlike.

2. minut - Posle dva minuta prvi koš u trećoj deonici, trojku pogađa Slavković. Sa druge strane pogađa Egzum, a za njim i Papapetru.

Počela je treća četvrtina!

Crno-bele predvodi Lesor sa deset poena, uz tri skoka, ali Francuz ima i tri faula. Po šest imaju Lidej, Papapetru i Egzum. U Studentskom Centru Džekson i Drežnjak imaju 12 poena, a prati ih Mekgi sa sedam.

Kraj druge četvrtine! Madar pogađa na pet sekundi do kraja, pa crno-beli idu na poluvreme sa poenom prednosti.

10. minut - Užasna sekvenca Madara, koji je izgubio dve vezane lopte. To koriste Crnogorci pa prilaze na samo -1 pred poslednji minut u prvom delu igre.

8. minut - Odličan prodor Egzuma koji je izborio dva slobodna bacanja, koje je i pogodio. Tasić je na drugoj strani promašio otvorenu trojku, što je iskoristio Papapetru koji je posle defanzivnog skoka "bejzbol" pasom pronašao Lideja, kojem nije bilo teško da zakuca.

6. minut - Još jedan preokret u Areni. Bolja igra crno-belih posle tajm-auta, pa su serijom 6:0 stigli do prednosti

4. minut - Novi tajm-aut za Partizan. Ivišić je pogodio posle skoka u napadu, a onda je Džekson zabeležio svoj 11 poen, a Crnogorci imaju +4.

3. minut - Lesor dominira pod koševima, ali Džekson pogađa trojku, a za njim i Mekgi. Partizan na kratko prekida seriju, ali nova trojka Džeksona.

1. minut - Koš faul Studentskog Centra na otvaranju drugog dela igre. Utakmica je na kratko prekinuta jer su na teren ubačene trake.

Počela je druga četvrtina!

Kraj prve četvrtine! Partizan ima +6 posle koša Papapetrua.

10. minut - Trifunović krade loptu i polaže u kontri. Zatim zakucavanje i Lesora, posle dodavanja Egzuma. Partizan i dalje bez Pantera i Lideja.

8. minut - Fantastična blokada Lesora, koji na drugoj strani ubacuje dva penala. Penale koristi i Egzum, pa Partizan vraća prednost.

6. minut - Prva trojka za goste, pogodio ju je Flečer Megi. Sa druge strane je Koprivica napravio tri faula za manje od minuta. Monstruozno zakucavanje Ivišića, pa Obradović traži tajm-aut pri vođstvu gostiju od 14:11.

4. minut - Poeni za Madara, a onda i Vukčevića. Madar pogađa trojku za vođstvo Partizana.

2. minut - Utakmica je počela zakucavanjem Koprivice, ali Džekson uzvraća na drugoj strani. Sledi i trojka Podgoričana, strelac je Drežnjak

Počela je 1. četvrtina!

Obradović se odlučio da na startu krene bez svojih udarnih igrača. U startnih pet su Madar, Trifunović, Glas, Vukčević i Koprivica.

Sa druge strane, krenuće Džekson, Drežnjak, Slavković, Tasić i Ivišić.

UVOD

"Parni valjak" je sezonu u Admiral bet Aba ligi započeo sa dve sigurne pobede, protiv Cibone i MZT-a, ali ukus kvare dva poraza u Evroligi. Posebno bolan je bio onaj protiv Baskonije, kada je Partizan u poslednjim sekundama ispustio dobijen meč. Sada će imati priliku da se oporave protiv ekipe iz Crne Gore.

Studentski Centar je imao polovičan start sezone. Poraženi su u prvom kolu u Zadru, ali su se pred svojim navijačima ispravili i savladali Cibonu u okviru 2. kola. Danas ih svakako očekuje najteži meč od početka sezone.

Meč u Areni počinje od 21 čas.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading