ŠOK ZA ZVEZDU: Vildoza NE MOŽE da igra za crveno-bele - na pomolu TUŽBA!

Autor:

Sport

13.10.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki problem nastao oko organizatora igre iz Argentine.

ŠOK ZA ZVEZDU: Vildoza NE MOŽE da igra za crveno-bele - na pomolu TUŽBA!

Foto: Starsport

Novo pojačanje KK Crvena zvezda Luka Vildoza

Poput bombe odjeknula je vest da je Crvena zvezda dovela sjajnog argentinskog plejmejkera Luku Vildozu, ali pojavila se španska Baskonija sa željom da klubu sa Malog Kalemegdana napravi neočekivan problem.

Naime, Španci su izdali zvanično saopštenje u kome podvlače da poseduju puno pravo na Argentinca na tlu Evrope, a svoja prava će, ako bude potrebe, da potraže na sudu.

Saopštenje Baskonije prenosimo u celosti:

S obzirom na objavu Crvene zvezde Beograd na zvaničnim klupskim kanalima komunikacije o angažmanu igrača Luke Vildoze i s obzirom na ozbiljnost situacije, Upravni dodbor Baskonije želi da saopšti:

1. Baskonija poseduje prava na igrača van NBA lige kao što je dogovoreno kada je igrač odlazio u Nujork Nikse, meseca maja 2021. godine. To znači da u slučaju potpisa za klub van NBA lige ili igrač ili klub moraju da finansijski obeštete Baskoniju.

2. U slučaju angažmana Luke Vildoze u Crvenoj zvezdi, on je obavljen bez učešća ili saglasnosti Baskonije. Čak i bez bilo kakve komunikacije u vezi sa tim. I bez plaćanja ugovorene novčane naknade. To predstavlja veoma ozbiljno krešenje dogovora postignutog prilikom njegovog odlaska u NBA ligu i pripisuje se igraču i klubu njegove destinacije.

 

 

3. Suočena sa takvom situacijom, Baskonija čim je saznala za njegov ugovor sa Crvenom zvezdom, izričito je i nepobitno zahtevala od kluba i od samog igrača poštovanje prava koja uživa. Takođe, slučaj je prijavljen Evroligi od koje se traži primena odgovarajućih zakonskih mera, posebno suspenziju registracije igrača od strane Crvne zvezde kako bi se zadržao integritet takmičenja koji bi u protivnom mogao da bude na udaru.

4. Konačno, ukoliko prethodni dogovori ne budu ispunjeni u propisanim rokovima, Baskonija će nastaviti da preduzima odgovarajuće zakonske radnje kako bi do tančina zaštitila svoja prava, kako od igrača, tako i od Crvene zvezde kao odgovornih za navedeno kršenje regulatornih propisa Evrolige - naveli su iz redova Evroligaša sa Pirineja.

Podsetimo, Vildoza ima 27 godina, prošlu sezonu proveo je u NBA igrajući za Milvoki Bakse, a sa reprezentacijom Argentine osvojio je srebrnu medalju na Mundobasketu u Kini 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading