CRVENA ZVEZDA NA SKENERU REPUBLIKE: Topić i Lazarević obradovali "Delije", Adams ponovo razočarao!

Autor:

Sport

07.10.2022

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostovanju Anadolu Efesu sa 72:59 u okviru 1. kola Evrolige.

CRVENA ZVEZDA NA SKENERU REPUBLIKE: Topić i Lazarević obradovali "Delije", Adams ponovo razočarao!

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Crveno-beli su za početak imali možda i najtežu utakmicu, gostovanje aktuelnom prvaku Evrope, a čini se da je ova utakmica pokazala sve prednosti i mane beogradske ekipe.

Crvena zvezda se dobro držala, odolevala je objektivno dosta jačem rivalu preko tri četvrtine, ali je individualni kvalitet došao do izražaja. Zvezda je odigrala dosta dobru odbranu, nadskočila je svog rivala (40-32), ali je nedostatak napadačkog potencijala došao do izražaja. Crveno-beli su igrali bez Nedovića, Dobrića, Raduljice i Holanda, ali pitanje je kako će organizacija igre delovati i sa njima na terenu.

Portal Republika.rs je analizirao učinak košarkaša Crvene zvezde na večerašnjoj utakmici:

STEFAN LAZAREVIĆ - Lazarević je bio jedan od najboljih u redovima šampiona Aba lige, iako je postigao samo šest poena. Pogodio je obe trojke koje je šutnuo, nešto što je bio veliki nedostatak u njegovoj igri, a istakao se i odbranom, pošto je uglavnom dobro čuvao Vila Klejburna. Pokazao je da Zvezda može da se ove sezone osloni na njega.

DŽEJLEN ADAMS - Zvezda se poprilično kockala sa Adamsom, a on je ponovo pokazao da će mu dugo trebati da se navikne na evropsku košarku. Ako se uopšte i navikne. Dobro je počeo, sa sedam poena u prvoj četvrtini, ali posle toga ga nije bilo nigde. Očajnih 2/10 iz igre, bez skoka ili asistencije, svakaoko nije ono što je uprava Zvezde očekivala od  njega. Moraće Adams mnogo bolje i to vrlo brzo.

Foto: Starsport

Adams u dresu Crvene zvezde

LUKA MITROVIĆ - Solidna partija iskusnog košarkaša crveno-belih. Borio se protiv fizički jačih protivnika i to uopšte nije loše izgledalo. Postigao je samo tri poena, ali je stigao da podeli čak pet asistecnije, u odsustvu nekog boljeg kreatora u Zvezdi.

BRANKO LAZIĆ - Bio je deo startne postave Zvezde koja nije primila koš preko tri minuta. Pogodio je trojku na početku, skupio je čak šest skokova, ali je stigao i da bude isključen. Solidna partija Zvezdinog kapitena.

HASAN MARTIN - Takođe, solidno se pokazao Martin, osam poena i četiri skoka nisu loša statistika, ali je u pojedinim situacijama mogao i bolje, posebno promašen zicer u prvom poluvremenu, kao i dve jeftine izgubljene lopte kada se utakmica lomila.

NIKOLA IVANOVIĆ - Dobra partija Crnogorca, koja nije krunisana dobrim šuterskim učinkom. Borio se, podelio je četiri asistecnije uz devet poena, ali samo 1/6 za 3, uz promašaj sredinom četvrte četvrtine, kada je mogao da vrati Zvezdu poslednji put u život.

STEFAN MARKOVIĆ - Dobro je počeo, ali ga je povreda prsta očigledno omela. Dugo je sedeo na klupi, a u nastavku nije ostario neki značajan uticaj na tok meča.

FILIP PETRUŠEV - Šest poena uz šest skokova, ali i čak pet izgubljenih lopti. Počeo je autoritativno, snažnim zakucavanjem, ali u nastavku meča su izgubljene lopte ipak uticale na utisak o njegovoj partiji.

NIKOLA TOPIĆ - Igrao je pet minuta u prvoj četvrtini i ostavio je jako dobar utisak. Nije se libio da prevodi loptu i da postavlja napade Zvezde, a ovi minuti će mu sigurno značiti u nastavku sezone i karijere. Zvezda je možda dobila igrača za velika dela.

BEN BENTIL - Dobra partija Amerikanca. Koristio je svoju snagu, par puta je dobro odigrao na niskom postu, a pogodio je i par teških šuteva za dva. Ipak, pojedini šutevi za tri poena sigurno izazivaju strah kod navijača Zvezde, pošto je jednom promašio ceo koš, a jednom je pogodio tablu.

DŽON HOLAND i OGNJEN KUZMIĆ nisu ulazili u igru.

Sve u svemu, Zvezda je ostavila solidan utisak za početak sezone. Odbrana je bila dobra, a učinak u napadu će verovatno zavisiti od toga koliko brzo će se povređeni igrači vratiti, kao i da li će Adams konačno pronaći neki ritam u napadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading