ŽOC upitan o učešću Srbije na Eurobasketu! Nije želeo da priča na tu temu! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.10.2022

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iskren do srži!

ŽOC upitan o učešću Srbije na Eurobasketu! Nije želeo da priča na tu temu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/VTBUnitedLeague

Željko Obradović

Obradović je u intervjuu za Jutjub kanal VTB lige govorio o ambicijama Partizana u tekućoj sezoni, ali i o učešću Srbije na Eurobasketu:

- To je pitanje o kojem može da se diskutuje, da li postoji tako nešto što se zove balkanska škola košarke. Nisam siguran u to, ali ako tako kažete, ok. Naravno da na neki način jesam ponosan jer postoji mnogo trenera koji su jako uspešni sa klubovima, sa reprezentacijama, i zbog toga što se na taj način priča o tome kao o balkanskoj školi. Morate mnogo dublje da rezonujete stvari da bi ste zaključili da postoji balkanska škola košarke. Reći tako nešto je veoma lako.

O učešću Srbije na Eurobasketu:

- Bojao sam se da ćete me pitati tako nešto. Ako niste uključeni u to vrlo je teško da pričate o tome. Ja sam bio igrač i trener reprezentacije i verujem da je san svakoga da bude igrač ili trener nacionalnog tima. Od 2005. godine, kada sam prestao da budem deo reprezentacije na bilo koji način, postao sam njen najveći navijač. Tu stajem sa pričom o reprezentaciji. Uvek su ih pratiti, bodriti, svaku pomoć od mene ako treba će dobiti. To je sve što mogu da kažem na temu reprezentacije.

- Pričamo o tri najdominantnija igrača današnjice, Luki Dončiću, Janisu i Nikoli Jokiću. Oni su veliki igrači, ako ih gledate, za mene je zaista velika privilegija što sam mogao da gledam kvalifikacioni meč Srbija -Grčka u Beogradu, sa jedne strane Janis, sa druge Nikola. Ali, i njihovi saigrači, takođe mogu da igraju bez njih, ovo je timska igra. Nije sasvim ispravno uperiti prste ka njima, jer je na kraju uvek tim taj koji gubi ili dobija utakmice, ne pojedinac. Na kraju šampion je bio tim koji je igrao najbolju košarku i to je zaslužio. To je slučaj Španije. To ne znači da Luka, Janis i Nikola ne igraju sjajnu košarku, oni su ldieri, ali, opet, na kraju uvek je u pitanju tim.

Republika

Foto: STARSPORT

Željko Obradović

Niko nije računao na Španiju, kako je ste videli njihov put i zlato, da li vas je iznenadilo?

- Format takmičenja je takav da igrate grupu, pa potom nokaut gde pobeđujete ili idete kući. Morate biti spremni za to. Španija je igrala dobro u grupi, imali su Litvaniju u prvom krugu, vrlo teška utakmica i pobeda na produžecima. Španija je tim koji je razumeo kako da igra, imali su sve što je potrebno da imaju kao svaki dobar tim. Pre svega imaju trenera i mlade igrače koji zaista vole da igraju za reprezentaciju i da se bore u svakom momentu, kao i svaki tim. Nije istina reći da se drugi bore manje, to je laž, verujem da su zaslužili zbog svega što su pružili na turniru, igrali su odličnu košarku i čestitam im na tome.

Energija, motivacija i rad u Partizanu? (novinarka je oduševljeno konstatovala kako je Željko pun života i energije i zapitala se odakle crpi toliku energiju).

-  Znate, Partizan je nešto duboko u meni, moja ljubav, više od ljubavi. Rekao sam to mnogo puta. Prošle godine se ukazala šansa, pa sam prvo sam sa sobom raščistio, rekao sam sebi "ok, sad je momenat da se vratim ili neću nikad posle ovoga. I tako sam odlučio. Svaki put kad odlučite, vi rešite to tog momenta. Ne treba da razmišljate o drugim ponudama, a bilo ih je, ali meni je trebala ekstra motiviacija, a to je upravo bio Partizan. Vratio sam se i zbog toga da se skrasim u svojoj zemlji koju sam napustio pre 28 godina, to je posebna motivacija za mene, i jako sam srećan što sam doneo ovakvu odluku. Sad, nije lako. Prvi korak je bio da se vratimo i da budemo deo Evrolige i da tu i ostanemo, na čemu rade svi u klubu. Koliko dugo - videćemo. Želimo da vratimo navijačima jer nam toliko veruju. Siguran sam da će na naše utakmice dolaziti više od 15.000 ljudi na svaki meč. Ako to razumete, razumećete šta je moja motivacija da se vratim, to je moja energija. To je prva stvar. Druga stvar je da volim košarku, "unutra" sam sto posto, po čitav dan mislim o tome, razmišljam šta da pričam sa mojim mladim igračima kako da misle o košarci, životu, nekim specifičnim stvarima u igri. Sve dok je tako, biću u košarci, biću na klupi. Kad toga više ne bude bilo, kad se probudim i shvatim da to više nije to, stajem i tačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading