OVO JE PROCES UČENJA: Nema euforije nakon trijumfa - Marina Maljković analizirala duel protiv Japanki!

Autor:

Sport

23.09.2022

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska nacionalna selekcija Srbije nakon poraza na startu ovogodišnjeg Svetskog košarkaškog prvenstva, ostvarila je i prvi trijumf.

OVO JE PROCES UČENJA: Nema euforije nakon trijumfa - Marina Maljković analizirala duel protiv Japanki!

Foto: fiba.com

Marina Maljković

Srpske košarkašice su nakon poraza u duelu sa Kanađankama, u 2. kolu "grupe B" svetske košarkaške smotre savladale Japan rezultatom 69:64.

Po okončanju susreta, selektor naših igračica Marina Maljković je izjavila:

– Velika pobeda. Znali smo još iz Tokija kakav je Japan tim. Tamo su osvojili srebrnu medalju. Osim toga, jako dobro znam i kvalitet japanske lige i zaista je velika je stvar što smo pobedili sa ovim mladim igračicma koje su sada istupile na pravi način. Stalno pričam kako smo napravili smenu generacija, da imamo mlad tim. Ali naš najveći problem je manjak kvaliteta domaće lige, tako da sve ove devojke ne samo da su mlade već nemaju ni iskustva iz jakih takmičnja. Zato je ova pobeda duplo veća, protiv tima koji veoma poštujem.

 

 

Prisutne novinare je interesovalo kakava je plan bio pred susret sa Japankama:

– Znamo dobro Japan i veoma ih poštujemo. I nije bilo nikakvog posebnog plana. Najveći plan je bio da svi igraju najbolje što mogu, da prave manje grešaka, da svi urade ono što moraju da urade. I to se desilo. Svi su shvatili reč odgovornost. Sada smo imali manje izgubljenih lopti, više asistencija. Svi su morali da urade svoj posao, jer smo igrali protiv dobrog ima. Da je bilo ko zaspao, ne bismo mogli da dobijimo ovako veliki tim.

Nije mogla Marina Maljković, a da ne pomene Tinu Krajišnik koja je meč okončala sa deset poena, šest skokova i tri asistencije:

– Tina je kapiten tima. Kada je došlo do smene generacija, kada su prestale da igraju Sonja, Jelana, Ana, Dajana, pa i Crvandkeić koja sada nije sa nama, odlučila sam da Tina bude kapiten i time sam rekla mnogo. Ona ima i ljudske i igračke kvalitete da vodi ovaj tim. Nije to lak zadatak, jer imamo grupu mladih igračica za koje je sve ovo novo. Ona, zajedno sa Ivon i još nekoliko njih iskusnijih, mi pomaže da održimo ovu grupu zajedno i da ih učinimo pravim timom.

 

 

Za kraj, primetno je bilo da srpski nacionalni tim igra strpljivo, da se gradi svaki napad do trenutka kada se pronalazi najbolje pozicionirana igračica koja može da ugorzi koš protivnica:

– Timskim radom. Bili smo strpljivi. Japan nas je mnogo mučio, ali bili smo spremni na to i bili smo strpljivi. Ovo je proces učenja. Guram ih da napreduju za manje od 24 sata. Da budu tim , da kreiraju zajedno, da budu strpljive. Da igraju sve dok ne nađu onog ko je u najboljom situciji da šutira - zaključila je Marina Maljković.

Žensku košarkašku reprezentaciju Srbije i u narenom kolu očekuje veliko iskušenje. Naše devojek će nakon dana pauze odmeriti snage sa domaćinom, selekcijoj Australije, a meč je na programu u nedelju 25. septembra u 10 časova po srpskom vremenu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading