Srpski timovi spremni za SP u Beogradu!

Autor:

Sport

18.09.2022

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Berlinu se završava Svetsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, a u Beogradu u utorak startuje Svetsko košarkaško prvenstvo u uzrastu srednjoškolaca.

Srpski timovi spremni za SP u Beogradu!

Foto: SŠSS

Za pehar najboljih na planeti boriće se 27 država sveta (16 u ženskoj i 11 u muškoj konkurenciji).Ekipe u Beograd stižu u utorak, od srede na programu su prvi mečevi a za 24. uveče planiran je svečani program i Veče nacija (predstavljanje svih ekipa i tradicija koje donose iz njihovih zemalja).

A povodom početka velikog događaja predstavnici Beogradska asocijacija za školski sport, posetili su beogradske srednje škole, koje će učestvovati na Svetskom školskom prvenstvu.


Vesna Čitaković Đurišić, predsednica BAŠS tom prilikom učesnicima, koji će predstavljati Srbiju i grad Beograd, poklonila je dresove koje je asocijacija pripremila specijalno za ovaj svetski događaj. Ona je čestitala direktorima i vođama ekipa, na ostvarenom plasmanu na SP i poželela im puno uspeha.

 

Srbiju će u konkurenciji dečaka predstavljati učenici Sportske gimnazije, uz koje će biti direktorka Ivanka Kovačević i vođa ekipe profesor Ivana Vico. Srbiju I kod srednjoškolki predstavljaće Gimnazija „Patrijarh Pavle", uz koje će biti direktor Jasmin Nikolovski i vođa profesor Zoran Stanojević. U ženskoj konkurenciji imaćemo i SRBIJU II, za koju će nastupati učenice „XII beogradske gimnazije" uz koje će biti direktorka Gordana Pavlović i vođa ekipe profesor Slađana Beatović.

SP se održava u četiri beogradske hale, u organizaciji Sveza za školski sport Srbije, uz pomoć Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport i ISF (Svetske školske sportske federacije).

Uz veliki broj evropskih država na ovom takmičenju će nastupati i Brazil, Indija, Čile, Nigerija, Nepal...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading