ABALIGAŠKI UDARAC SRBIJI: Bokan podigao glas protiv predloga naših klubova!

Autor:

Sport

14.09.2022

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ni u sezoni 2023/24 ABA 1 lige nećemo imati šest srpskih predstavnika, odlučeno je na današnjoj Skupštini takmičenja.

ABALIGAŠKI UDARAC SRBIJI: Bokan podigao glas protiv predloga naših klubova!

Foto: Starsport

I pored toga što ekipe iz Srbije godinama "dominiraju" ABA ligom i što je 15 od 20 pobednika regionalnog takmičenja došlo upravo iz Srbije, naši klubovi ni u sezoni 2023/24 neće imati pravo na šest učesnika, saznaje "Mozzart Sport".

Za predlog da bilo koja država sve da ima više od 5 ekipa u takmičenju glasali su Crvena zvezda, Partizan, Mega, FMP i Igokea (Borac iz Čačka nema pravo glasa). Ipak, ni to nije bilo dovoljno, pošto su svi ostali klubovi bili protiv.

Foto: Starsport

Dragan Bokan, direktor Budućnosti

Najglasniji protiv ovog predloga je, prema očekivanju, bio Dragan Bokan, predsednik Budućnosti. U svom protivljenju je išao toliko daleko da je čak izjavio da je Srbiji mnogo i pet ekipa.

Podsećanja radi, Srbija je ove godine mogla da ima i šest predstavnika u ABA ligi. Međutim, zbog pravila koje je i dalje na snazi, ekipa Zlatibora nije ušla u najviši rang takmičenja kao osvajač ABA 2 lige.

Umesto njih, u ABA 1 ligu je ušao MZT iz Skoplja, ekipa koju je Zlatibor savladao u finalu drugog po rangu takmičenja. Zlatibor je morao da ide u baraž sa najslabije plasiranom ekipom iz Srbije, a to je bio Borac iz Čačka. Čačani su u dvomeču bili uspešniji i na kraju obezbedili opstanak u ligi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading