Počinje Memorijalni turnir "Stevan Jelovac"!

Autor:

Sport

07.09.2022

21:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Memorijalni turnir "Stevan Jelovac" počeće sutra u Beogradu u organizaciji košarkaškog kluba Mega, u znak sećanja na bivšeg reprezentativca Srbije koj je preminuo 5. decembra 2021. godine od posledica moždanog udara u 32. godini.

Počinje Memorijalni turnir "Stevan Jelovac"!

Foto: Basketball Champions League/printscreen

Dres Stevana Jelovca

Turnir će se održati u "Hali sportova Ranko Žeravica", a pored Mege učestvovaće i FMP, Studentski centar i Tim Overtajm, koji ove godine prvi put nastupa u Evropi i koji je sastavljen od velikog broja talenata.

Među njima su i igrači kojima se predviđa da će biti izabrani kao "lottery pick" na NBA draftu 2023. godine.

Republika

Foto: Promo

Stevan Jelovca, preminuli srpski košarkaš

 

Turnir će biti otvoren utakmicom između Mege i Overtajma (18.30), a generalni menadžer Mege Goran Ćakić pozvao je sve ljubitelje košarke da dođu u Halu sportova.


- Memorijalni turnir će biti prilika da na primeren način obeležimo sećanje na našeg bivšeg igrača i reprezentativca Srbije Stevana Jelovca, koji nas je prerano napustio. Na turniru će učestvovati četiri ekipe sa pregršt mladih i talentovanih igrača. Među njima će biti i Tim Overtajm koji ove godine prvi put nastupa u Evropi. Ovim putem bih iskoristio priliku da pozovem sve ljubitelje košarke da dođu na Memorijalni turnir u Halu sportova Ranko Žeravica- izjavio je Ćakić.

Stevan Jelovac rođen je 8. jula 1989. godine u Novom Sadu, a pored Mege za koju je igrao u dva navrata, u karijeri je još nastupao za Vizuru, Crvenu zvezdu, Antaliju, Kazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Bamberg, Gazijantep, San-En Neo Feniks i AEK.

Jelovac je nastupao i za reprezentaciju Srbije tokom 2018. i 2019. godine, kada je dao značajan doprinos plasmanu Srbije na Mundobasket.

Raspored turnira:

8. septembar (četvrtak)

18.30 Mega - Tim Overtajm

20.45 FMP - Studentski centar

9. septembar (petak)

18.30 Utakmica za 3. mesto

20.45 Finale

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading