OD IZDAJNIKA DO HEROJA NACIJE: Navijači godinama gnusno vređali Jokića, a sad mu skandiraju! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2022

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola je prethodnih godina bio stavljan na stub srama, a sada je doživeo da mu puna hala skandira tokom neverovatne partije protiv "helena".

OD IZDAJNIKA DO HEROJA NACIJE: Navijači godinama gnusno vređali Jokića, a sad mu skandiraju! (VIDEO)

Foto: Starsport

Nikola Jokić

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtak uveče posle produžetka savladala Grčku (100:94) u prvom kolu drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket, a najzapaženiji među "orlovima" bio je Nikola Jokić.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige je meč završio sa 29 poena, osam skokova i šest asistencija, kao i nekoliko fenomenalnih poteza koji su dovodili publiku u stanje delirijuma.

Navijači, koji su do poslednjeg mesta ispunili tribine najveće dvorane na ovim prostorima, su toliko bili oduševljeni onim što centar Denver Nagetsa pokazuje na terenu, da su u nekoliko navrata tokom i posle utakmice skandirali "MVP" i "Nikola Jokić".

- Bila je čast igrati pred svojim narodom, dali su nam ogromnu energiju. Cenim ljubav koju sam dobio sa tribina - rekao je "Džoker" posle trijumfa nad Grcima.

Takav odnos srpskih navijača prema dvostrukom najkorisnijem igraču najjače lige na svetu je zaokret za 180 stepeni. Setimo se da je Jokić 2017. i 2021. godine odbijao da obuče dres reprezentacije, pa je bio proglašavan za izdajnika, a na društvenim mrežama su se množili komentari i objave sa gnusnim uvredama na njegov račun.

Sada je Srbija ponovo zavolela Jokića, baš kao i 2016. godine kada je, takođe u Areni, bio MVP kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić MVP kvalifikacionog turnira za OI 2016.

Tada su se "orlovi" iz Rija vratili sa srebrom, koje je pored nepobedivih Amerikanaca sijalo zlatnim sjajem, pa nema sumnje da će Svetislav Pešić pokušati na Eurobasketu, koji uskoro počinje, da iskoristi trenutnu podršku koju ima Nikola u narodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading