TRNOVIT PUT DO MUNDOBASKETA: Evo šta sve čeka Srbiju do kraja kvalifikacija za SP!

Autor:

Sport

26.08.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Orlovi" imaju još pet mečeva pred sobom.

TRNOVIT PUT DO MUNDOBASKETA: Evo šta sve čeka Srbiju do kraja kvalifikacija za SP!

Foto: Starsport

Vasilije Micić, Marko Jagodić-Kuridža i Nikola Jokić

Košarkaška reprezentacija Srbije je u četvrtak uveče posle produžetka pobedila Grčku u prvom kolu drugog kruga kvalifikacija za Mundobasket, čime je vraćena realna nada da ćemo "Orlove" gledati na Svetskom prvenstvu.

Podsetimo, Srbija je iz prvog kruga prenela samo jednu pobedu (nad Letonijom) i čak tri poraza (od Letonije i dva od Belgije), pa je pred prepunom "Štark arenom" imala imperativ pobede nad Grcima.

Naši reprezentativci su uspeli da je ostvare, pa su uhvatili priključak u borbi za plasman na Mundobasket, iako su i dalje ispod crte.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić i Ognjen Jaramaz su bili najbolji protiv Grčke

Do kraja kvalifikacija je ostalo pet kola, na planetarni šampionat će otići tri od šest ekipa iz svake grupe, a Srbija sada ima skor 2-3.

Posle prvog kola drugog kruga kvalifikacija prva na tabeli je Letonija sa skorom 4-1, po tri pobede i dva poraza imaju Grčka i Belgija, 2-3 imaju Srbija i Turska, dok je Velika Britanija usamljena na začelju sa samo jednim trijumfom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srbiju u nedelju očekuje naredni meč kvalifikacija, protiv Turske u gostima, što je poslednja utakmica u borbi za Svetsko prvenstvo u kojoj će Svetislav Pešić moći da računa na najjače snage.

Preostala četiri kola, "Orlovi" će biti oslabljeni za NBA asove, kao i evroligaške igrače, od kojih će neki možda moći da odigraju mečeve četvrtog i šestog kola kvalifikacija, ali za to će im trebati dozvole klubova.

Reprezentacija Srbije će, posle meča sa Turcima i Eurobasketa, 10. novembra gostovati Velikoj Britaniji, bez ijednog NBA ili evroligaškog košarkaša. "Orlovi" će, zatim, tri dana kasnije dočekati Tursku, u utakmici kada bi na raspolaganje Kariju Pešiću mogao da se stavi i poneki igrač iz elitnog evropskog takmičenja.

Poslednje dve utakmice kvalifikacija za Mundobasket će Srbija igrati u februaru naredne godine. Prvo će 24. naši košarkaši gostovati Grčkoj u duelu sa neuporedivo manje zvezda u odnosu na onaj iz "Štark arene", dok će tri dana kasnije u poslednjem kolu kvalifikacija dočekati Veliku Britaniju, u meču u kom bi mogla da stigne i određena evroligaška pomoć.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Jokić će u kvalifikacijama igrati još samo protiv Turske

Mundobasket se igra u tri države, Filipinima, Japanu i Indoneziji, a trajaće od 25. avgusta do 10. septembra naredne godine.

Naša reprezentacija je poslednji put propustila Svetsko prvenstvo u košarci 1994. godine, kada "Plavi" nisu otputovali u Kanadu zbog sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading