Istorija Jugo košarke: Dan kada je veliki Džordan morao da se pokloni pred Prajom!

Autor:

Sport

03.08.2022

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U danu kada je srpska košarkaška reprezentacija započela prišpreme za predstojeće Evropsko prvenstvo, na društvenoj mreži Tviter vođena je zanimljiva prepiska koja se dohvatila istorije jugoslovenske košarke.

Istorija Jugo košarke: Dan kada je veliki Džordan morao da se pokloni pred Prajom!

Foto: Starsport

Beogradska dvorana "Pionir" togt leta 1982. godine bila je poprište duela jugoslovenske i američke nacionalne košarkaške reprezentacije.

Prema novinskom isečku, pred oko 5.000 navijača plavi dres su između ostalih su nosili Avdija, Aleksandar Petrović, Vilfan, Radović, Dalipagić, Delibašić,..., a na drugoj strani tenera našao se niko drugi do legendarni Majkl Džordan.

Foto: Twitter.com/Milos Adamovic

Izveštaj sa utakmice Jugoslavija - SAD

 

Kao što je već rečeno, jedan od Tviteraša uz isečak iz novina sa navedenog susreta "prozvao" je legendarnog Bogdana Tanjevića upitavši ga da li se seća navedenog susreta. Legendarni jugoslovenski trener je izjavio:

- Sećam. Posle, u avgustu 1985 .. u Bormiju, bio sam mu trener u jednom timu All Stars…čitavih 40 min… tri dana zajedno pa mi je u Trstu, igrajući protiv moje Kazerte, sručio tablu i poslao dva moja igrača u bolnicu na krpljenje - prisetio se Tanjević.

Foto: Twitter.com/Milos Adamovic

Odgovor Bogdana Tanjevića

 

Interesantno je bilo pročitati i jedan od komentara na izjavu Bogdana Tanjevića. Očigledno veliki zaljubljenik u košarku se prisetio duela Dražena Dalipagića i Majkl Džordana:

- Priča se da je Dalipagić uvek odrao MJ :) Posle toga je shvatio da mora u teretanu a ne zbog Detroita - istakao je Tviteraš.

Foto: Twitter.com/Milos Adamovic

Utisak o duelu Dalipagića i Džordana

 

Za kraj treba napomenuti da je navedeni susret okončan trijumfom reprezentacije SAD-a rezultatom 88:83. U redovima naše reprezentacije Dražen Dalipagić je zabeležio 30 poena, dok se je legendarni Majkl Džordan morao da se zadovolji sa deset poena manje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading