CRNO-BELI RAT: Vučelić ŽESTOKO odgovorio Mijailoviću!

Autor:

Sport

02.08.2022

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Nije mu ostao dužan.

CRNO-BELI RAT: Vučelić ŽESTOKO odgovorio Mijailoviću!

Foto: Starsport

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić odgovorio je kolegi iz KK Partizan Ostoji Mijailoviću.

Mijailović je u ponedeljak izrekao oštre kritike na rad fudbalske sekcije crno-belih, a dan kasnije obratio mu se saopštenjem za javnost prvi čovek kluba iz Humske 1.

Nerado se upuštam u sukobe i razmirice o okviru familije Partizanovih klubova okupljenih u JSD Partizan, ali posle nekoliko istupa predsednika KK Partizan Ostoje Mijailovića koji sadrže bezbroj dezinformacija, teških neznanja i još težih laži, istine i javnosti radi moram to da učinim.

U već ustaljenom maniru po kome je sve ovde u haosu i pred propašću te čeka spasioce na nekim izborima ili na ulici, Mijailović tvrdi da „Partizan propada“ i da će ako svi poput njega ne progovore njegovim glasom i pameću „FK Partizan nestati“. I u svom samokandidujućem zanosu velikog reformatora i sistematičara koji tek posle pet jalovih godina čeka „naplatu“ svojih poduhvata, dodao je „da bi domaćinskim rukovođenjem veliki deo klubova u sportskom društvu mogao da živi na račun fudbalskog kluba“.

Da Mijailović išta zna o JSD i da mu je do činjenica, a nije, morao bi da kaže da na Stadionu u Humskoj svoje prostorije ima 18 klubova-sekcija društva, a među njima je i, gle čuda, košarkaški, koji za to ne isplaćuju nikakvu nadoknadu, već to čini isključivo FK Partizan. Klubovi koriste salu, terene, svlačionice, atletsku stazu, a sve troškove održavanja stadiona snosi FK Partizan.

U vreme ove uprave JSD i FK Partizan u januaru 2019. (posle decenijskog sporenja) vraćen je u vlasništvo stadion u Humskoj 1, te i objekti društva na Adi i Kalemegdanu. Za sve vreme trajanja spora JSD, odnosno FK Partizan je snosio sve troškove održavanja objekata: struje, vode, grejanje, kao i svih komunalija…

Dakle, sve je to plaćao i plaća fudbalski klub koji je „u haosu“ i koji „nedomaćinski posluje“ a uz sve to je u mandatu ove uprave donirao na stotine hiljada evra klubovima okupljenim u JSD. FK Partizan, takođe, izmiruje troškove plata zaposlenih u JSD… Ovde ću za sada zastati.

Tačno je da je su klubovi Partizana poslednjih osam, devet godina ostvarili lošije rezulatate od očekivanih. Među njima je na našu iskrenu žalost i proslavljeni Košarkaški klub Partizan koji je pod vođstvom Ostoje Mijailovića u proteklih pet godina samo uspeo da pobedi u tri kup takmičenja Srbije, a u ostalim takmičenjima je zauzimao peto, četvrto, sedmo i drugo mesto. Svi se uzdamo da će doći bolji dani. Od srca.

FK Partizan je u vreme ove uprave osvojio dve titule prvaka i četiri trofeja Kupa Srbije, a jednom i duplu krunu. Sedam puta smo bili finalisti Kupa Srbije i četiri puta smo igrali grupne faze evropskih tamičenja. Za učešće u tim takmičenjima nismo morali da plaćamo nikakvo učešće i kotizacije, nego smo zarađivali pare od UEFA i trošili ih u Srbiji.

Naši rezultati bi bili verovatno znatno bolji da smo imali mogućnosti da dovedemo više od četvorice stranaca. Kada je košarka u pitanju broj stranaca je znatno veći i kreće se od šest do deset stranaca po sezoni otkad je Mijailović na čelu kluba. U fudbalu to ograničavaju propisi, ali i skromne materijalne mogućnosti fudbalskog kluba te smo primorani da se oslonimo na našu fudbalsku školu i da proizvodimo domaće igrače. O tome rečito govori to što se u standardnom sastavu Reprezentacije Srbije koja igra na Svetskom prvenstvu u Kataru nalazi šest igrača nastalih u Partizanu u vreme ove uprave. A znatno više imajući u vidu godine pre toga.

Stoga ne znam koji to i kakvi rezultati preporučuju Ostoju Mijailovića da se nudi za spasioca i reformatora FK Partizan i JSD Partizan i da drži lekcije njegovoj upravi i priča i govori to što govori.

„Na visoko podigli se sutereni“, rekao bi ponovo veliki srpski pesnik pišući o ovakvim slučajevima.

Što se inicijative za izbore u JSD tiče oni su započeli pre nekoliko meseci i u toku su, pa Mijailović ne mora ništa da inicira on može samo da se u taj proces uključi.

P.S.

FK Partizan je u minuloj sezoni sa ovom upravom pod majstorskim vođstvom Aleksandra Stanojevića bivao i na plus pet i na plus dva boda u odnosu na glavnog rivala i ostao je konkurentan za titulu do poslednjeg kola. Otišao je najdalje u evropskim takmičenjima, pa su nas i pored toga pratile pogrde „navijača“ i navijača, a grad je bivao izlepljen plakatima u kojima je naš Stanoje slikan sa ludačkom košuljom, baš kao što se sada po gradu lepe plakati sa nekim sličnim slikama partizanovih funkcionera. Ista glava isti rukopis, a možda je i ista ruka i isti finansijer u pitanju. Otom-potom. Svaka zverka kad tad pokaže svoj trag.

FK Partizan je itekako zabrinut početnim rezultatima u prvenstvu, ali sa kritičkim pouzdanjem nastavlja da živi i radi i nema niti „haosa“ niti „propasti“. Niti toga može biti - odgovorio je Vučelić Ostoji Mijailoviću.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
PRAVI NAVIJACI BEZ ZLO NA JUGU

02.08.2022 14:27

ZOC POMOGNI OSTOJI UDRITE BAGRU. OSLOBODITE I SPASITE PARTIZAN. UNISTISE GA ! DUGOVI DO GUSE A 6 GODINA TITULE NEMA. SVE STI VREDI PRODASE. ZATO NAJURITE FOTELJASE I PROFITERE U FK. P.

PRAVI NAVIJACI NE PROFITERI

04.08.2022 16:14

Cuti duso prodana. SRAM te bilo. SIKTER iz kluba I POVEDI NEDICA I VAZURU.