PRVACI EVROPE U NAJJAČEM SASTAVU: Slovenija brani titulu sa Dončićem, Dragićem i bivši asovi VEČITIH! (FOTO)

Autor:

Sport

20.07.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Zmajčeki" nastupati na Evrobasketu u B grupi protiv Nemačke, Francuske, Litvanije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

PRVACI EVROPE U NAJJAČEM SASTAVU: Slovenija brani titulu sa Dončićem, Dragićem i bivši asovi VEČITIH! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić i Goran Dragić

Košarkaška reprezentacija Slovenije na Evropskom prvenstvu (1. - 18. septembar) u Italiji, Nemačkoj, Češkoj i Gruziji braniće titulu osvojenu pre pet godina kada su pobedili Srbiju.

Aleksandar Sekulić, selektor "zmajčeka" objavio je spisak od 20 igrača za prvi deo poslednjeg dela kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine i Evrobasket.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Klemen Prepelič, Goran Dragić i Luka Dončić

Zanimljivo da je na spisku i legendarni Goran Dragić, as Bruklin Netsa i brojnihNBA ekipa, ali još uvek nije saopšio odluku da li će igrati na kontinentalnom takmičenju. 

Podsetimo, popularni Drago, osvajač trofeja 2017. godine je tokom prvog dela poslednja dva kola kvalifikacija za Mundobasket objavio da se povlači iz nacionalnog tima, ali izgleda da postoji prostora za promenu odluke.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Prve zvezde - Luka Dončić i Goran Dragić

Na spisku su: Jaka Blažič, Saša Ciani, Vlatko Čančar, Jakob Lovrenc Čebašek, Žiga Dimec, Luka Dončić, Zoran Dragić, Gregor Glas, Gregor Hrovat, Robert Jurković, Jurij Macura, Edo Murić, Aleksej Nikolić, Bine Prepelič, Klemen Prepelič, Luka Rupnik, Žiga Samar, Luka Ščuka i Majk Tobi.

Luka Dončić i drugovi prvo igraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo protiv Estonije 25. avgusta na domaćem parketu i tri dana kasnije protiv Nemačke u gostima.

 

 

Slovenija će nastupati na Evropskom prvenstvu u B grupi protiv Nemačke, Francuske, Litvanije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading