Pešić objavio spisak za napad na evropsku krunu: Jokić predvodi "orlove", nema Bogdanovića!

Autor:

Sport

12.07.2022

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropsko prvenstvo igra se u Italiji, Nemačkoj, Češkoj i Gruziji od 1. do 18. septembra.

Pešić objavio spisak za napad na evropsku krunu: Jokić predvodi "orlove", nema Bogdanovića!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije objavio je spisak širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo koje se od 1. do 18. septembra igra u Italiji, Nemačkoj, Češkoj i Gruziji.

Kandidati za napad na evropsku krunu su:  Aleksa Avramović, Nemanja Bjelica, Dejan Davidovac, Ognjen Dobrić, Marko Gudurić, Marko Jagodić Kuridža, Ognjen Jaramaz, Nikola Jokić, Nikola Jović, Nikola Kalinić, Balša Koprivica, Vladimir Lučić, Vanja Marinković, Vasilije Micić, Nikola Milutinov, Nemanja Nedović, Aleksej Pokuševski, Filip Petrušev, Dušan Ristić, Boriša Simanić, Alen Smailagić i Miloš Teodosić.

 

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

Nažalost na takmičenju Starog kontinenta u dresu nacionalnog tima neće biti povređenog Bogdana Bogdanovića, koji je nedavno imao i operaciju.

Ipak, i ovako će "orlovi" biti prvi favorit za osvajanje zlatne medalje pošto će na parketu biti Nikola Jokić, dvostruki uzastopni MVP lige, kapiten i osvajač Evrokupa Miloš Teodosić, NBA šampion Nemanja Bjelica, kao i dvostruki uzastopni prvak Evrope i MVP F4 Vasilije Micić.

Republika

Foto: Starsport

Ponovo će sarađivati - Nikola Jokić i Miloš Teodosić

Ovaj spisak važi i za prve dve utakmice drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke 25. avgusta na domaćem parketu i tri dana kasnije na gostovanju u Turskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading