Centar prošao rutinske preglede - Jokić spreman za SRBIJU! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

09.07.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola u Zavodu za sport proverio u kakvoj je kondiciji da bi mogao da se priključi "orlovima" za Evrobasket

Centar prošao rutinske preglede - Jokić spreman za SRBIJU! (FOTO GALERIJA)

Foto: Zavod za sport

Nikola Jokić u Zavodu za sport

Nikola Jokić (27) spreman je da se priključi reprezentaciji Srbije za Evropsko prvenstvo. Centar Denvera, zbog pravila NBA lige da sa nacionalnom selekcijom može da bude najviše 28 dana nije igrao "prozor" u kvalifikacijama za Mundobasket, koji smo neslavno odigrali, ali će zato biti u punoj snazi za kontinentalni šampionat.

To je potvrđeno i rutinskim lekarskim pregledima, koje je Džoker odradio u za to najeminentnijoj domaćoj ustanovi Zavodu za sport i medicinu sporta.

 

Jokić je pod nadzorom stručnjaka obavio kontrolu sportske forme, bez koje ne bi mogao da se stavi na raspolaganje selektoru Svetislavu Pešiću.

Njemu je proveravana kondicija, ali i date su mu sugestije na koji način može da pospeši sposobnost tela, kao i kako da emocionalno i mentalno bude spreman za najveće izazove.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Nikoli je dodatno samopouzdanje dao i način na koji je dočekan u zavodu u Košutnjaku.

Osoblje je, nakon što je detaljno završilo svoj posao, želelo da se fotografiše s dvostrukim uzastopnim MVP NBA lige i košarkašem koji je potpisao najveći, tzv. supermaks, ugovor u istoriji, vredan 264 miliona dolara za pet godina vernosti Nagetsima.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić u dresu Denver Nagetsa

Nema sumnje da će Jokić, koji će za Srbiju igrati prvi put od Svetskog prvenstva u Kini, gde smo završili na petom mestu, u top-formi biti od velike pomoći "orlovima" na Evrobasketu, koji će se održati od 1. do 18. septembra.

Srbija će prvu fazu na takmičenju igrati u D grupi u Pragu, gde će nam protivnici biti Holandija, domaćin Češka, Finska, Izrael i Poljska.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

U osmini finala naša grupa ukršta sa C grupom, iz koje su četiri favorita za prolazak u nokaut fazu Grčka, Italija, Hrvatska i Velika Britanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading