Crno na belo: Novi as Partizana bolji od Jokića, Micića i Bogdanovića!

Autor:

Sport

10.07.2022

10:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši peti pik sa NBA drafta stigao u Partizan.

Crno na belo: Novi as Partizana bolji od Jokića, Micića i Bogdanovića!

Foto: Starsport

Vasilije Micić i Nikola Jokić

Drugo pojačanje Partizana ovog leta je reprezentativac Australije Dante Egzum (26, 198), koji je u Humsku stigao posle sezone provedene u Barseloni.

On je za Katalonce odigrao 25 mečeva u Evroligi i bio je važan šraf mašinerije Šarunasa Jasikevičijusa u pohodu na Fajnal-for. To je novom beku crno-belih bilo prvo iskustvo u evropskoj košarci, pošto je prethodno sedam godina proveo u NBA ligi.

U najjačoj ligi na svetu je Egzum proveo sedam i po godina, a branio je boje Jute Džez i Klivlend Kavalirsa za koje je ukupno odigrao 245 utakmica.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dante Egzum šutira preko Stefa Karija

Interesantno je da je Egzum 2014. godine na draftu biran od strane Jute kao peti pik, iza Endrjua Viginsa, Džabarija Parkera, Džoela Embida i Erona Gordona, ali sa druge strane ispred mnogih igrača koji su napravili velike karijere.

Pre svega se tu misli na dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača NBA lige Nikolu Jokića koji je bio 41. pik, zatim evroligaškog MVP-a Vasilija Micića (52. pik) i Bogdana Bogdanovića (27. pik).

Republika

Foto: Starsport

Bogdan Bogdanović i Nikola Jokić

Takođe, na tom draftu je kao 54. pik izabran još jedan Srbin i doskorašnji as Partizana Nemanja Dangubić.

DOŠAO ZBOG GROBARA

Egzum još prošle godine nije krio da je odavno imao želju da obuče crno-beli dres, pošto mu je nekadašnji saigrač iz Jute Najdžel Vilijams-Gos pričao u superlativu o najvatrenijim navijačima "Parnog valjka".

Mislim da je odlučujuća želja bila da igram pred navijačima. Oduvek sam bio fan... Znate, jedan od mojih saigrača voleo je Partizan i uvek mi je pokazivao video sa utakmica njegove ekipe i Partizanove lude navijače. Posebno na mečevima sa Crvenom zvezdom, pa mislim da me je to najviše privlačilo. Onda sam došao u Barselonu - rekao je Australijanac prošle godina, ubrzo nakon potpisa za katalonskog velikana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading