JEZIVA SCENA KAMIONA NA MLAZNI POGON! Snimljen trenutak nesreće: Čovek pri brzini od 605 km/h nestaje u plamenu! (VIDEO)

Autor:

Svet

10.07.2022

10:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pirotehničkom festivalu stradala jedna osoba, snimak nesreće se širi mrežama.

JEZIVA SCENA KAMIONA NA MLAZNI POGON! Snimljen trenutak nesreće: Čovek pri brzini od 605 km/h nestaje u plamenu! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtubee/KOAM News Now

Početkom jula u nesreći na aeromitingu "Battle Creek" u američkoj saveznoj državi Mičigen poginuo je vozač Peterbilt kamiona s turbomlaznim pogonom.

Bila je to poslednja demonstraciona vožnja kamiona poznatog po imenu Šokvejv, ali i njegovog vozača. Kris Darnel je poginuo nakon što se kamion zapalio u punoj brzini i nekoliko puta prevrnuo.

Stravičan udes u sklopu demonstracije moći ovog čuvenog kamiona uhvaćen je kamerom. Uzrok udesa biće poznat nakon uviđaja, ali se pretpostavlja da je pukla jedna guma.

Podsetimo, kamion Peterbilt 259 proizveden je daleke 1984. godine. Ali malo šta je ostalo isto nakon prerade koju je potpisao otac žrtve, Nil Darving. Umesto klasičnog dizel motora, Šokvejv je dobio tri turbomlazna motora Vestinghaus J34-48 od malih borbenih aviona.

Zahvaljujući snazi od 36.000 KS, ovaj kamion je mogao da ubrza do 605 km/h, a trošio je i do hiljadu litara kerozina po vožnji. Naravno, nije imao kočnice, već se zaustavljao padobranima, preneli su mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading