Pešić u svom stilu nakon teškog poraza: Molim? Šta me pitaš? Teodosić nije vest, on nije ni trebao da igra! (VIDEO)

Autor:

Sport

30.06.2022

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Srbije poraženi su od Letonije u gostima sa 66:59 u petom meču kvalifikacija za Mundibasket.

Pešić u svom stilu nakon teškog poraza: Molim? Šta me pitaš? Teodosić nije vest, on nije ni trebao da igra! (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/FIBA

Odmah o završetku meča oglasio se i naš selektor Svetislav Pešić:

- Čestitam Letoniji , naročito na drugom delu meča. Prvih 20 minuta smo kontrolisali utakmicu, znali smo šta želimo. U nastavku počeli smo da igramo neku drugu utakmicu, pokušali smo da pobedimo utakmicu odmah u tom trenutku i tako smo izgubili kontrolu u odbrani, skoku, koncentraciji. Letonija ima dobar i talentovan tim, fizički i taktički su bili na visokom novu. Razlog našeg poraza je loša igra u napadu takođe, jer nismo znali šta treba da igramo- rekao je Pešić.

 

 

O Teodosiću, zašto nije došao u Rigu?

- Ne razumem pitanje, to nije vest! On nije bio u planu da igra i tako smo spremali meč- istakao je Pešić.

- Ne bih da pričam puno o Letoniji, jer treniram Srbiju. Izgubili smo kontrolu, pre svega u napadu, jer su letonski igrači od prvog minuta bili veoma agresivni, vršili pritisak na loptu, ali to smo očekivali. Nisu nas iznenadili. Pokazali smo u prvih 20 minuta da možemo da kontrolišemo igru. Teško mi je jer je ovo novi tim, tek sedam dana smo zajedno. Neki igrači nisu igrali kvalifikacije dosad. Naravno, potrebno je vreme. Letonija je tim koji je na okupu već dugo i u svakom trenutku zna šta želi.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Upitan je i da li ga je Letonija iznenadila nižom postavkom u prelomnoj trećoj deonici?

- Imamo veliki respekt za igrače iz Letonije, to je veoma talentovana ekipa. Da budem iskren, nije mi trenerski stil da reagujem u odnosu na odluke protivničkog tima. Imali smo plan utakmice, adaptirali smo se povremeno, analizirali igru, ali imamo način na koji igramo. Nije izgovor, ali problem je što da bi igrali protiv ovakve Letonije, morate da igrate kao tim. Za to je potrebno vreme, da bi igrači razumeli šta želimo. Iz tog razloga smo izgubili u trećoj četvrtini koncept, pre svega u napadu.

Javnosti se obratio i Vanja Marinković:

- Odigrali smo dva različita poluvremena. U prvm delu meča smo kontolisali meč, ali smo u nastavku napravili veliki broj grešaka i to je glavni razlog poraza. Imamo utakmicu u nedelju i moramo da pobedimo - rekao je Marinković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading