Đorđe Gagić nam govorio o neobičnom hobiju: Oružje velika strast, pucanje me opušta! (VIDEO, FOTO)

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

16.07.2022

18:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Streljaštvo je moja velika ljubav, naravno, posle košarke. Odlazak u streljanu me smiruje, opalim nekoliko desetina ili stotina metaka i kao nov sam, rekao je srpski košarkaš.

Đorđe Gagić nam govorio o neobičnom hobiju: Oružje velika strast, pucanje me opušta! (VIDEO, FOTO)

Foto: ST/Nemanja Pančić

Bivši centar Partizana Đorđe Gagić pasionirani je ljubitelj streljaštva i poznavalac vatrenog oružja! Dosadašnji košarkaš Lijetkabelisa redovno odlazi u streljanu da bi vežbao pucanje, naravno, kada mu obaveze to dozvole. On je umeće pokazao i ekipi Republike tokom intervjua u streljani Tokarev.

Kako ste zavoleli ovaj sport?

- Ceo život sam bio uz rođake koji vole lov i pucanje. Međutim, ta strast se razvila od 25. godine. Sve što sad znam sam naučio od mog prijatelja Velje, koji je instruktor. On je nadogradio moje dosadašnje znanje. Naučio sam da sve sam radim, tu mislim na rasklapanje i sklapanje oružja, onda pucanje i tako dalje. Sada redovno dolazim u streljanu, bar kada sam u mogućnosti. To je moja velika ljubav, naravno, posle košarke.

Da li ste u streljani precizni koliko i na košarkaškom terenu?

- U oba sporta imate metu koju morate da pogodite. Nisam profesionalac u streljaštvu, ali trudim se da budem što bolji. Prva i osnovna stvar koju morate da naučite jeste da i prazan pištolj puca, zato s tim nema igre. Nema zezanja, to je pravi sport i ja tako gledam na to.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Đorđe Gagić sa našom novinarkom

Imate li neki omiljeni model pištolja?

- Volimo nekoliko pištolja. Na prvom mestu je glok 34. generacije pet, dobro mi leži u ruci. Takođe, sviđa mi se i češka zbrojovka, koja je malo teži pištolj. Manje trza i brzo puca. To su mi dva pištolja koja volim, kao i sig, koji je poseban.

Koga zamišljate kao metu kada dođete u streljanu?

- Ne, ne zamišljam nikog. Ja u streljanu dolazim da bih se opustio i uživao. Ja ovde totalno isključim mozak i rasteretim se. Ljudi kažu, kad si pod velikim stresom, uzmi čašu ili flašu, pa razbij, a ja dođem ovde i ispalim nekoliko desetina ili stotina metaka i kao nov sam.

Prošle sezone nosili ste dres Lijetkabelisa, kakvi su vam planovi za narednu sezonu?

- Market se otvorio i dalje čekam, videću šta i kako. Imam ponudu od Lijetkabelisa da nastavimo saradnju. To mi je izuzetno privlačno. Posebno jer smo imali odličnu prošlu sezonu i prija mi saradnja s Nenadom Čankom. Tamo sam stekao prave prijatelje i osećam se kao kod kuće.

Tokom karijere dva puta ste nosili dres Partizana. Pratite li i sad dešavanja u Humskoj?

- Naravno, sve pratim. Prošle sezone nisu uspeli da osvoje titulu, ali sam ubeđen da će Željko Obradović vratiti Partizan na šampionski put. Potrebno je vreme da bi se napravio dobar rezultat. Videćemo kakav će tim sastaviti, a ja bih voleo da se ove sezone osvoje trofeji. Takođe, drago mi je što su se vratili u Evroligu posle nekoliko godina, to je velika stvar.

Reprezentacija Srbije zabeležila je poraze od Letonije (66:59) i Belgije (74:73) i udaljila se od plasmana na Mundobasket. Verujete li da "orlovi" mogu da izbore plasman na svetski šampionat?

- Svetislav Pešić veliki je stručnjak i nadam se da će naši momci uspeti da izbore plasman uz njega. Znam da neće biti lako, ali verujem u njih. Ima još mnogo da se igra, ništa još nije završeno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading