Sve NBA zvezde mu gledaju u leđa: Niko nikad kao Jokić!

Autor:

Sport

01.07.2022

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski centar parafirao petogodišnju vernost Nagetsima sa garantovanom platom od 264 miliona dolara, što bi šrema najavama američkog novinara Adama Mareša mogao da bude njegov poslednji NBA potpis.

Sve NBA zvezde mu gledaju u leđa: Niko nikad kao Jokić!

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Srpski centar Nikola Jokić naplatio je svoje sjsjne NBA partije "super-maks" ugovorom, a sa Nagetsima je dogovorio zaradu u visini od čak 264 miliona dolara za pet godina, počevši od leta 2023. godine.

Na taj način, Srbin je sebi od Nagetsa obezbedio preko 300 miliona američkih novčanica, ukoliko saberemo i platu koja mu sleduje tokom naredne dve sezone, po slovu važeće saradnje. Jokić će za sezonu 2023/2024 inkasirati 46,55 miliona dolara, a potom mu se zarada uvećava za osam procenata na godišnjem nivou.

Takođe, peta godina ugovora je "opciona", preciznije nekadašnji as Mege može da odluči da potraži izlaz i novu franšizu, ukoliko to poželi. Adam Mareš, novinar koji prati tim iz Kolorada, ocenio je da bi ovo mogao da bude Jokićev poslednji ugovor koji je parafirao "preko bare", s obzirom da već ima punih 27 godina, te da se "obezbedio" za sledećih sedam sezona.

Ne bi me iznenadilo da je ovo poslednji NBA ugovor koji je Jokić potpisao - naveo je Mareš, koji je javno podelio svoje mišljenje.

Inače, do sada najveći NBA ugovor potpisao je bek Bredli Bil, koji je od Vašington Vizardsa dobio 251 milion dolara, a sledi krilni košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetekumbo sa garantovanom platom od 228,2 miliona.

Podsetimo, Jokić je dva puta zaredom poneo MVP priznanje najkvalitetnije lige sveta, a minule sezone zabeležio je fenomenalan prosek od 27,1 poena, 13,8 sokova i nešto preko sedam asistencija po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading