Ko je svemoćna Džesika Holc? Za veče završila dva supermaks ugovora u vrednosti od pola milijarde!

Autor:

Sport

01.07.2022

08:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski potvrdio je da je Džesika Holc prva žena u NBA ligi koja je svom klijentu sredila supermaksimalan ugovor i to dvaput za isto veče.

Ko je svemoćna Džesika Holc? Za veče završila dva supermaks ugovora u vrednosti od pola milijarde!

Foto: www.profimedia.rs

Vest dana u NBA ligi sigurno je da je Nikola Jokić potpisao supermaks ugovor sa Denverom vredan 270.000.000 dolara za pet godina, ali to nije jedina bogata oročena saradnja.

Naime, u noći između četvrtka i petka dobili smo još maksimalnih ugovora koji su sredili menadžeri svojim klijentima, a Džesika Holc je to uradila dvaput za jedno veče!

Ona je Karlu Entoniju Taunsu, centru Minesote sredila produžetak saradnje na još četiri godine po kom će inkasirati 224.000.000 dolara.

Republika

Foto: youtube.com/SeventySix Capital

Džesika Holc

Sledeći je najbolji pojedinac Finiksa Devin Buker. On će ostati deo Sansa takođe još četiri godine za istu sumu kao kolega iz redova Timbervulfsa.

Poznati američki novinar Adrijan Vojnarovski potvrdio je da je Džesika Holc prva žena u NBA ligi koja je svom klijentu sredila supermaksimalan ugovor i to dvaput isto veče.

Ali, ko je ustvari Džesika Holc? Diplomirala je novinarstvo na čuvenom univerzitetu Pen Stejt i magistrirala na Baruh koledžu. 

 

 

Bila je stažista u NBA ligi 2007. ghodine, a četiri godine je postala član "Excell" agencije. Posle tri godine postala je viši direktor za marketing, i na kraju je prešla u agenciju "CAA".

Mnogi veruju da je prelomni dan za nju bio kada je Lion Rouz, prvi čovek "CAA" za košarku i jedan od najboljih NBA agenata postao predsednik Njujork Niksa 2020. godine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Lion Rouz (u sredini), predsednik Njujork Niksa

U mnogim kompanija dolazilo bi do sastanka o tome ko će preuzeti njegove klijente, ali U CAA su momke sa parketa pitali da sami odluče.

Upravo su Tauns i Buker odmah rekli da žele Džesiku, iako je imala manje radnog iskustva od pojedinih kolega.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Karl Entoni Tauns

Džesika Holc ne zastupa Džalena Bransona, ali je njega agencija "CAA" završila prelazak Amerikanca iz Dalasa u Njujork.

On je potpisao ugovor na četiri godine sa Niksima vredan 104.000.000 i postao je četvrti košarkaš u istoriji koga je klub iz "Medison Skver Gardena" platio 100.000.000 ili više dolara.

 

 

Pre njega su to bili Karmelo Entoni, Džulijus Rendč i Alan Hjuston.

Zaninmljivo da je Branson postao jedini igrač u istoriji NBA lige da će od ugovora zaraditi najmanje 100.000.000 dolara, a da nije bio deo Ol Stara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading