Koš za sreću prikupio 2.268.773 dinara, rekordna donacija i novi dom za Stojićeviće

Autor:

Sport

29.06.2022

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Koš za sreću 8 prikupio je 2.268.773 dinara, objavili su organizatori.

Koš za sreću prikupio 2.268.773 dinara, rekordna donacija i novi dom za Stojićeviće

Foto: Dušan Sandić

Koš za sreću

Humanitarna utakmica koja je prvi put odigrana na leto 2014. obezbedila je rekordnu donaciju, prvi put milionsku, od čega će porodici Stojićević iz Pećinaca biti izgrađen novi dom.

Koš za sreću je nastao pre osam godina i tada prikupljao skromne donacije od par desetina hiljada dinara, rastao iz godine u godinu i došao do toga da po meču prikupi par miliona dinara. Sva dobrotvorna sredstva namenjena su izgradnji novog doma porodici Stojićević.

Svetlan Stojićević u Prhovu, opština Pećinci, živi u vrlo lošim uslovima sa bolesnim ocem i četvoricom sinova, Bojan ima 11, Milan 14, Marko 15, a Kristijan 17 godina. Svetlani je život dodatno otežan slabovidošću, nema posao i jedini stalni prihod Stojićevićima je socijalna pomoć, te u njihovu kuću mesečno uđe tek oko 35.000 dinara. Porodica živi u staroj kući sa tri sobe, u jednoj spavaju deda i dva unuka, u drugoj svi ostali, a u dvorištu je još davno započeta nova kuća koja još uvek nije završena. Koš za sreću je utakmicom odigranom 21. juna na Kalemegdanu uspeo da Stojićevićima obezbedi novi dom i bolje životne uslove, uz posredstvo Humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" sa kojom Koš za sreću uspešno sarađuje i sve donacije realizuje još od 2016. godine.

Foto: Dušan Sandić

Ekipa Zelenih

- Hvala! Sakupili smo preko dva miliona dinara (preko 19.000€) i uspeli da obezbedimo sredstva za novi dom i život porodice Stojićević igrajući košarku. Mozzart Koš za sreću je prevazišao sva očekivanja i ovo je ubedljivo naša najuspešnija akcija od 2014. kada smo počeli, bez razmišljanja da ćemo ovako porasti. Hvala svim ljudima koji su volonterski doprineli realizaciji, hvala desetinama javnih ličnosti i sportista, hvala KK Partizan koji nam je već sedam godina ustupa teren, hvala publici koja donira i tu je da se sa nama zabavlja i za kraj - hvala partnerima. Mozzart je prepoznao našu priču kao nešto zanimljivo i želeo da bude pokrovitelj, tu su bile i druge kompanije koje su pomogle, a i mnogi pojedinci - napisali su na društvenim mrežama iz Koša za sreću.

Koš za sreću na Kalemegdanu ove godine igrali su Lenka Petrović, Anja Pavićević, Višnja Stefanović, Tijana Milojević, Branka Luković, Marko Luković, Uroš Luković, Željko Rebrača, Branko Lazić, Luka Mitrović, Stefan Birčević, Ivan Paunić, Hamad Međedović, Miodrag Dragičević, Vladan Babić, Vladimir Vuksanović, Marko Tejić, Marko Radovanović, Boško Ćirković Škabo, Nikola Mišković, Nikola Jelić Mikri, Miloš Grubor Bigru, Ivan Dešanović, Dino Muratović DJ Mrki, Stevan Stevanović, Stefan Nevistić, Mladen Sovilj, Stevan Piale, Marko Jeremić i Darko Brašanac.

Već devet godina postoji Koš za sreću, odigrano je osam košarkaških mečeva poznatih (sem 2020. zbog pandemije kovida), jedan fudbalski meč poznatih, nekoliko humanitarnih turnira u stonom fudbalu i humanitarnih aukcija, boemsko veče sa Petrom Božovićem... Koš za sreću je u skoro deceniji postojanja pomogao mnoštvo višečlanih socijalno ugroženih porodica poput Stojićevića, pomogao je donacijom tokom poplava 2014, učestvovao u kupovini respiratora pre par godina, pomogao Prvo srpsko društvo za disleksiju...

Foto: Ivan Stojković

Željko Rebrača

Učesnici su bili puni pozitivnih utisaka nakon utakmice odigrane na Kalemegdanskoj tvrđavi.

Višnja Stefanović:

- Prelepo. Videti ovoliki broj poznatih koji se okupio u humanitarnoj akciji je samo dokaz da želimo da pomognemo svima. Srećna sam što sam došla i koševima pomogla da ove godine sredstva budu baš velika.

Branko Lazić:

- Još jedna sjajna organizacija humanitarne akcije "Koš za sreću". Raduje me što smo pomogli onima kojima je to neophodno, divno je videti i da je došao veliki broj ljudi, kako poznatih, tako i onih na tribinama. Verujem da će se i drugi uključiti u ovakve akcije pre svega što za cilj imaju lepu i humanu misiju.

Foto: Biljana Radinović

Branko Lazić čuva Luku Mitrovića

Darko Brašanac:

- Ovo je fenomenalna stvar u kojoj smo zajedno pomogli onima kojima je ta pomoć neophodna. I ranije sam učestvovao i vrlo rado se odazvao pozivu za "Koš za sreću", a tako je bilo i ovog puta. Prikupljen je veliki broj sredstava, tribina je bila puna i bilo je uživanje raditi ovako humanu misiju.

Luka Mitrović:

- Pozivam sve ljude dobre volje da se uključe ovakvim akcijama. Toliko poznatih na jednom mestu, a zajedno smo poslali važnu poruku. Super je bilo družiti se na Kalemegdanu, zabavili smo se, a mi profesionalci smo malo spustili gas. Koš za sreću nije samo košarka, nego prelepa humanitarna akcija za primer.

Komentari (0)

Loading