Srbin u istoriji: Bjelica jedini sa zvanjem MVP-a Evrolige i NBA titulom! (FOTO)

Autor:

Sport

29.06.2022

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemanja je najkorisniji košarkaš elitnog takmičenja bio u dresu Fenerbahčea u sezoni 2014/15, dok je najbolji "preko bare" bio prošle sezone sa Golden Stejt Voriorsima.

Srbin u istoriji: Bjelica jedini sa zvanjem MVP-a Evrolige i NBA titulom! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Nemanja Bjelica

Naredne sezone šampionski prsten u NBA ligi braniće košarkaši Golden Stejt Voriorsa pošto su bili bolji od Boston Seltiksa posle šest utakmica.

Deo franziše "ratnika" je i Nemanja Bjelica (35) koji je postao četvrti Srbin sa NBA titulom.

Ali, popularni "Profesor" ili "Beli", kako je kome draže je ušao u istoriju košarke kao prvi košarkaš koji je bio MVP Evrolige i NBA šampion!

 

 

Reprezentativac naše zemlje je u dresu Fenerbahčea u sezoni 2014/15 bio najkorisniji igrač elitnog takmičenja na Starom kontinentu sa prosekom od 11,9 poena, 8,6 skokova, 1,9 asistencija i 1,2 ukradene lopte po meču.

Zanimljivo da te sezone Nemanja Bjelica sa klubom iz Istanbula nije osvojio nijedan trofej, pošto je na Fajnal foru u polufinalu slavio Real Madrid, dok je šampion Turske na iznenađenje svih postala Karšijaka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading