STARIJI BRAT DEJANA MAJSTOROVIĆA PONOSAN NA NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Moj mali Deki je KRALJ BASKETA! (FOTO)

Autor: M.S.

Sport

28.06.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski basketaši popeli su se peti put na svetski tron savladavši Litvaniju u finalu sa 21:16. Za najboljeg igrača sveta u Antverpenu proglašen je Dejan Majstorović (34), kojem je ovo četvrto najsjajnije odličje u basketu 3x3, a ima i jedno srebro.

STARIJI BRAT DEJANA MAJSTOROVIĆA PONOSAN NA NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Moj mali Deki je KRALJ BASKETA! (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Dejan i Filip Majstorović

U kolekciji medalja momak rodom iz Starih Banovaca ima i bronzu s Olimpijskih igara u Tokiju, te četiri zlata i srebro s EP. Međutim, stariji brat našeg reprezentativca Stanko Majstorović, iako veoma ponosan, u razgovoru za Srpski telegraf priznaje da nije očekivao da Dejan postigne ovakav uspeh.

IZNENADIO SVE

- Dejan je uvek bio borben i takmičarski nastrojen. Ali nikada nisam očekivao da će napraviti baš ovakav uspeh, posebno ne u basketu. Moj mali Deki je prvo trenirao fudbal kod nas u Banovcima, posle je prešao na košarku, a zatim na basket. Bio sam iznenađen kada mi je rekao da će da pređe na basket. Nisam očekivao to, ali otad je sve krenulo - rekao je Stanko.

"Orlovi" su u Belgiji nastavili žetvu medalja na velikim takmičenjima, a Dejanov brat je istakao da mu je svetsko zlato nekako najdraže.

- Iako su naši basketaši dosad osvojili mnogo medalja, ovo svetsko zlato mi je ipak posebno. Veoma sam ponosan na naš tim i, naravno, na Dejana. Posle Olimpijskih igara u Tokiju, gde je osvojena bronza, naš tim se promenio i to ovaj uspeh čini još većim. Naravno, ostaje žal i za tim olimpijskim zlatom, ali verujem da će to ispraviti u Parizu - objasnio je Dejanov brat.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Stanko i Dejan Majstorović kao deca

Finalnu utakmicu s Litvancima Stanko je gledao s porodicom i prijateljima. Ističe da su najglasniji navijači bili njegovi naslednici, kao i Dejanov sin.

- Deca su nam sad već velika i shvataju sve. Oni su sve vreme bodrili i navijali. Bili su veoma glasni. Raduju se njegovim uspesima. Naravno, kao i svi u kući, takođe i naši prijatelji i komšije - istakao je Stanko.

Republika

Foto: Fiba.com

Dejan Majstorović

SLAVLJE U BANOVCIMA

Porodica Majstorović je poreklom iz Starih Banovaca, a Stanko je istakao da je njihovo rodno mesto ponosno na uspeh srpskog basketaša.

- Naravno da je svima drago zbog rezultata koje postiže. Svi u Banovcima su ponosni na njega. Sad ne znam da li će ponovo biti napravljena neka proslava, kao što je bila posle Olimpijskih igara, jer to ne zavisi od nas, već od opštine. Ali ljudi iz naše blizine su nam čestitali i prate sve njegove uspehe - zaključio je Dejanov stariji brat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading