Nakon neuspešne sezone, promene su bile neophodne: Dejvid Blat se vraća u Makabi!

Autor:

Sport

15.06.2022

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Ponos Izraela" je na putu da reši goruće pitanje trenera...

Nakon neuspešne sezone, promene su bile neophodne: Dejvid Blat se vraća u Makabi!

Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Makabija iz Tel Aviva iza sebe imaju jednu od neuspšenijih sezona u istoriji.

Ekipa koja je 55. puta bila šampion Izraela, 45. puta osvajala trofej u nacionalnom kupu i koja se čak šest puta pela na krov Evrope, doživela je da u sezoni 2021/22 bude eliminisana u polufinalnoj seriji izraelskog košarkaškog šampionata.

Samim tim bilo je jasno da u klubu iz Tel Aviva predstoje veliki rezovi.

Prethodnih nedelja kao potancijalno nova rešenja za poziciju trenera u narednoj sezoni pominjali su se srpski stručnjaci Dušan Alimpijević i Aleksandar Đorđević. Alimpijević iza sebe ima sezonu iz snova. Sa ekipom Burse stigao je do finala Evrokupa i samo je korak nedostajao da obezbede učešće u elitnom evropskom košarkaškom takmičenju u narednoj sezoni.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Alimpijević

 

Sa druge strane, nekadašnji selektor srpskog nacionalnog tima, Aleksandar Đorđević nakon neuspeha u evroligaškoj konkurenciji, uspeo je da u finalu turskog šampionata savlada Anadolu Efes i domogne se šampionskog pehara, ali to nije bilo dovoljno da Đorđević i sačuva posao u istanbulskom Fenerbahčeu.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević

 

I pored očekivana da bi neko od njih dvojice mogao da postane stanovnik Tel Aviva, do toga ipak neće doći, pošto kako se nezvanično saznaje, rukovodstvo Makabija je odlučilo da u klub vrati Dejvida Plata koji će imati ulogu stručnog konsultanta i koji će doneti konačnu odluku o budućem treneru ekipe.

 

 

Šezdesettrogodišnji Dejvid Blat je tokom svoje bogate karijere već sedeo na klupi ekipe iz Tela Aviva. Od 1999. do 2004. obavlja oje funkciju asistenta i prvog trenera u klubu, a u svom drugom mandatu od 2010. do 2014. godine doveo je "ponos Izraela" i do vrha Evrope.

Tokom svoje prebogate trenerske karijere Blat je predvodio brojne ekipe u Izraelu, a sedeo je i na klupi dinama iz Sant Petersburga, Benetona iz Treviza, Rome, Efes Pilsena, moskovskog Dinama, Arisa iz Soluna, i Darušafake. Od 2014. do 2016. godine bio je deo stručnog štaba NBA ligaša Klivlenda, a poslednji angažman imao je u sezoni 2018/19 kada je predvodio ekipu Olimpijakosa.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading