Dolazi vreme odluke: Crvena zvezda i FMP Meridian kreću u borbu za trofej!

Autor:

Sport

15.06.2022

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška liga Srbije stigla je do same završnice.

Dolazi vreme odluke: Crvena zvezda i FMP Meridian kreću u borbu za trofej!

Foto: Starsport

Došlo je vreme da Srbija dobije novog šampiona u košarci.

U finalu ovosezonskog plej-ofa Košarkaške lige Srbije snage će odmeriti ekipe Crvene zvezde i FMP Meridiana. Crveno-beli su do konačne runde stigli trijumfom nad beogradskom Megom nakon tri odigrana susreta, dok je ekipa iz Železnika odustajanjem Partizana izborila direktan plasman u finale.

Republika

Foto: Starsport

Beogradski hram košarke će biti domaćin prvog susreta finalne serije

 

Prvi susret finala plej-ofa na programu je u petak 17. juna. Meč će biti odigran u dvorani "Aleksadar Nikolić" sa početkom od 19 časova. Drugi meč dveju ekipa planiran je za nedelju 19. juna u dvorani u Železniku, a ukoliko pobednik osvajač trofeja ne bude rešen nakon prva dva susreta, majstorica će biti odigrana u utorak 21. juna u beogradskom hramu košarke.

Kada je reč o dosadašnjim osvajačima šampionskog pehara, od osamostaljenja Srbije, Košarkaški klub Partizan je osam puta bio najbolji kolektiv u zemlji, dok se Crvena zvezda može pohvaliti sa ukupno šest pehara. Ukoliko bi posmatrali košarkaške šampionate od 1945. godine, Večiti rivali su trenutno izjednačeni po broju titulu. I crveno i crno-beli su po 21. put bili nacionalni šampioni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading