Istorija duela Večitih rivala: Partizan i Zvezda su i ranije igrali majstorice - crno-beli su dobijali famozne pete utakmice! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.06.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uvertira za večerašnji okršaj kojim se zatvara ovogodišnja finalna serija ABA lige.

Istorija duela Večitih rivala: Partizan i Zvezda su i ranije igrali majstorice - crno-beli su dobijali famozne pete utakmice! (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde će večeras od 20 časova na svom terenu dočekati ekipu Partizana u odlučujućoj petoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

Zvezda je podsetimo dobila prve dve utakmice, ali je Partizan imao spreman odgovor i uspeo da dođe do izjednačenja u seriji - 2:2.

 

 

Večiti rivali su kroz istoriju već igrali majstorice, a Partizan je 2000. godine u polufinalu plej-ofa "Winston Yuba lige" odneo pobedu sa 3:2.

Takođe, u okviru finala KLS-a 2009. godine, crno-beli su takođe slavili sa 3:2, a ključnu pobedu četa tadašnjeg trenera Partizana Duška Vujoševića odnela je pred punim Pionirom navijača crno-belih.

Treba napomenuti da je Partizan 1995. godine uspeo da od 0:2 dođe do 3:2 u finalu domaće lige protiv BFC Beočina, čiji je trener tada bio Miroslav Muta Nikolić.

 

 

Upravo je taj segment prednost Zvezde ove večeri, pošto će čitava dvorana "Aleksandar Nikolić" biti u crveno-belim bojama...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading