POBEDNIK NOSI SVE, PORAŽENOM NIŠTA! Praja i Lučić ISKRENO o majstorici!

Autor: M.S.

Sport

06.06.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde i Partizan sastaće se večeras (20.00, Arena premijum 1) u petom i odlučujućem meču ABA lige, a ulog je nikad veći. Pobednik ovog duela, osim samog trofeja, obezbediće i plasman u Evroligu za narednu sezonu, dok će poraženi morati da se zadovolji učešćem u Evrokupu.

POBEDNIK NOSI SVE, PORAŽENOM NIŠTA! Praja i Lučić ISKRENO o majstorici!

Foto: Starsport

Detalj sa Večitog derbija

Trenutni rezultat u seriji je 2:2, a Crvena zvezda biće domaćin čuvene majstorice. Bivši trener crveno-belih Vladislav Lučić istakao je u razgovoru za Srpski telegraf da crveno-belima neće biti lako da obrane titulu u regionalnom takmičenju.

NEMA FAVORITA

- Biće veoma neizvestan meč. Teško je bilo šta prognozirati. Ovo finale me asocira na 1993, tada se serija završila sa 3:2 i moj tim je slavio. Ja bih voleo da tako bude i sad, naravno. Međutim, moram da istaknem da nema favorita u ovom duelu. Obe strane imaju podjednake šanse za pobedu - objasnio je Lučić.

Republika

Foto: Starsport

Vladislav Lučić

Mnogobrojni incidenti obeležili su finalnu seriju ABA lige, a najgore je bilo u trećem duelu, kada je Partizan bio domaćin. Zbog toga Lučić apeluje na Zvezdine navijače da navijanje bude fer i sportsko.

- Samo da sve prođe mirno. Nadam se da će naši navijači sve vreme bodriti izabranike Dejana Radonjića i da neće biti vređanja protivnika. Takođe, nadam se i da će teren biti suv i da može normalno da se igra pošto takva situacija nije bila na prošla dva meča - rekao je Lučić.

Njegovo mišljenje deli i bivši igrač Partizana Dražen Dalipagić. On je poručio da večiti rivali imaju podjednake šanse za trijumf u seriji.

Republika

Foto: Starsport

Dražen Dalipagić

- Nisam gledao ranije utakmice, ali sam u novinama ispratio šta se dešavalo. Moji prijatelji tvrde da Zvezda dobija, a ja mislim da su im šanse 50:50. Partizan je sad pun samopouzdanja nakon četvrtog meča i ubedljivog trijumfa (112:84). Bila bi velika stvar kada bi uspeli da osvoje ABA ligu posle devet godina pošto su poslednji put slavili 2013. S druge strane, crveno-beli imaju prednost domaćeg terena i malo kvalitetniji tim. Tako da oba tima imaju šanse za uspeh - zaključio je Dalipagić za Republiku i Srpski telegraf.

BEZ INCIDENATA

Legendarni Praja nada se da će peti meč proteći bez incidenata.

- Neka bude dobra atmosfera i neka bolji pobedi. Vreme je da se malo gleda košarka, a ne ispadi navijača. Onakvi incidenti ne bi smeli da se događaju na košarkaškoj utakmici - zaključio je Dalipagić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading