PREKINITE HAOS DOK NEKO NE POGINE! Goran Grbović apeluje na Grobare i Delije da zaustave ludilo!

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

03.06.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je strašno, šta je u njihovom mozgu? Neko bi mogao da nastrada u onakvoj atmosferi, da padne, polomi ruku, poručila je legenda crno-belih za Republiku.

PREKINITE HAOS DOK NEKO NE POGINE! Goran Grbović apeluje na Grobare i Delije da zaustave ludilo!

Foto: Starsport

Samo da rata ne bude i da neko ne pogine! Nažalost, ne govorimo o aktuelnim oružanim sukobima u Ukrajini, već o finalnoj seriji košarkaške ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, koja će danas (18.30, Arena sport premijum 1) imati svoj četvrti čin.

Nemile scene obeležile su treći duel pred grobarima, tek nešto malo blaže bilo je kada se igralo pred delijama u prva dva susreta, pa ne čudi da je divljanje navijača ponovo u prvom planu, dok o samoj košarci niko i ne priča. Navijači kluba iz Humske gađali su crveno-bele raznim predmetima, čak i mobilnim telefonom, vibratorom, kesom s pljuvačkom, dok su topovski udari, petarde, upaljači i kovanice postali standardna pojava.

STRAŠNE STVARI

Zbog toga je legenda Partizana Goran Grbović u razgovoru za Srpski telegraf pred četvrti meč pozvao navijače, čiji god bili, da prekinu s ludilom jer ovakvo ponašanje nije normalno.

- Ono je strašno šta se desilo, ne mislim samo na treću utakmicu, već na celu seriju. Željko je u pravu kad kaže da je otišla ružna slika u svet. Danas niko ne priča o košarci, niko ne priča o igri, samo o incidentima se priča. Sve je to strašno, neko bi mogao da nastrada u onakvoj atmosferi, nedajbože da pogine, padne, polomi ruku. Navijači ne shvataju da oni mogu da povrede svog igrača, a ne samo protivničkog. Voleo bih da znam šta je u mozgu tih ljudi - objasnio je Grbović.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Goran Grbović

Koliko je bilo divljanje na tribinama, pokazuje i to što se sudijska trojka, koju su činili Matej Boltauzer, Uroš Nikolić i Milan Nedović, u samoj završnici duela povukla s terena. Tom prilikom Boltauzer je zadobio udarac dok je išao ka tunelu, zbog čega su arbitri tražili pražnjenje hale. Prvobitno se smatralo da je udarac dobio od navijača, ali na snimku se vidi da je u pitanju bio jedan žandarm, koji ga je slučajno okrznuo rukom.

TO NIJE LJUBAV

Zbog svega Grbović smatra da bi i današnji meč večiti rivali trebalo da odigraju pred praznim tribinama.

- Ne znam kako na drugi način da ih zaustave. Mislim da bi i četvrti i peti meč, ako se budu igrali, trebalo da budu pred praznim tribinama. Bolje i to nego da neko leči svoj bes, frustracije i ne znam ti ja šta na igračima - bio je jasan direktor Arene.

Godinama su se navijači smatrali šestim igračem Zvezde i Partizana, a atmosfera koju prave je poznata širom Evrope i šire. Međutim, nekadašnji košarkaš smatra da su grobari i delije ovog puta samo problem za večite. Ako navijam za neki klub, trudiću se da ga ga podržim, a ne da ga upropastim. Na šta to liči da voliš neki klub i onda svesno odeš da divljaš na utakmicama i taj klub posle mora da plaća kazne, pa kakva je to ljubav. To su obične gluposti - zaključio je Grbović.

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović i Duško Vujošević

Omraženi Javor deli pravdu

Pravdu na današnjem četvrtom meču finalne serije deliće Slovenci Damir Javor i Sašo Petek i Hrvat Luka Kardum, odredila je ABA liga. Ova informacija posebno je razbesnela navijače crveno-belih, koji smatraju da prva dvojica redovno rade na štetu kluba. S druge strane, sam izbor sudija nije bio lak jer je većina njih odbila da deli pravdu na derbiju.

Zvezda: Kažite nam ako "moramo" da poklonimo titulu

Čelnici Crvene zvezde oglasili su se nakon meča saopštenjem i poručili da u onakvim uslovima nije bilo moguće igrati normalan meč.

- Crvena zvezda zahteva da nam se javno kaže nakon ovoga što smo preživeli u trećoj utakmici - da "moramo" da poklonimo titulu i "pokrijemo" sezonu najtrofejnijem treneru (prim. aut. Željko Obradović). Kao i da na tom "putu" moramo da istrpimo ono što normalan čovek ne može da istrpi, a što je košarkaška javnost videla i tokom tročasovnog haosa koji je za nas počeo još pre nego što je počela utakmica - stoji u saopštenju Zvezde.

OVO JE LETELO U PIONIRU

- vibrator

- kese s pljuvačkom

- mobilni telefon

- matična ploča telefona

- kovanice

- upaljači

- čaše

- flaše

- topovski udari

- papiri

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Kocazvoca

03.06.2022 06:08

Bolje da se oglasio Čović nego novinar Informera, a sa Čovićem je sve počelo. Ko nema pomrsčenje uma setiće se da je ovako već 10 godina, ali ovaj tutumrak od novinara vidi samo poslednju utakmicu.