REVOLUCIONARNA ODLUKA: Pedala za Đordija, KRAJ Evrolige!

Autor:

Sport

26.05.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski giganti rekli svoje, sledi bura.

REVOLUCIONARNA ODLUKA: Pedala za Đordija, KRAJ Evrolige!

Foto: Starsport

Đordi Bertomeu

Na sastanku klubova 11 akcionara Evrolige izglasalo je smenu izvršnog direktora takmičenja Đordija Bertomeua, koji posle 22 godine više neće biti prvi čovek evropske košarke.

Njegovu smenu su, prenosi grčka "Gazeta", izglasali CSKA, milanska Olimpija, Žalgiris, Makabi, Olimpijakos i Panatinaikos, pa španskim klubovima – uz podršku Efesa i Fenerbahčea – nije prošla ni ideja da Bertomeuov mandat bude produženu na jednu tranzicionu sezonu.

Bertomeu će, doduše, ostati angažovan u elitnom takmičenju, ali samo kao spoljni saradnik, a sve zbog velikog funkcionerskog iskustva stečenog tokom minule dve decenije.

Što se tiče Evrolige, slede burni dan. Još uvek je nejasno u kom će se formatu igrati sledeće sezone, nepoznat je broj klubova, a postoji i opcija da dođe do spajanja sa NBA.

Takođe, ne zna se ni ko će naslediti Bertomeua, a najviše šansi da preuzme brigu o košarci na Starom kontinentu ima Dejan Bodiroga, dok se pominje i ime Marka Pešića, sina selektora reprezentacije Srbije Svetislava Pešića.

Republika

Foto: Starsport

Bodiroga gasi požar u evropskoj košarci?

Podsetimo da je evropsku titulu prošlog vikenda odbranio Efes, koji je u finalu Fajnal-fora u beogradskoj "Štark areni" nadigrao Real Madrid rezultatom 58:57.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading