KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES: NBA se meša u EVROLIGU! Kako će reagovati Zvezda i Partizan?

Autor:

Sport

24.05.2022

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici najjače košarkaške lige na svetu izneli su predlog Evroligi i FIBA, a ostaje da se vidi gde će potencijalni dogovor odvesti beogradske večite rivale.

KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES: NBA se meša u EVROLIGU! Kako će reagovati Zvezda i Partizan?

Foto: Starsport

Željko Obradović i Dejan Radonjić

Uskoro bi mogao da usledi zemljotres u evropskoj košarci!

Čelnici NBA lige izneli su predlog Evroligi i FIBA da reše sukob koji već dugo traje.

Naime, prema informacijama grčke agencije SDNA, NBA je predložila da elitno takmičenje bude sa 24 kluba, a da se Evrokup i Liga šampiona spoje i da budu pod FIBA!

Takođe, glavni uslov ljudi "preko bare" je i da Evroliga bude otvorenija za košarkaše bez dugoročnih ugovora, kako bi svi imali korist, a najviše reprezentacije, jer bi se uskladili termini i nacionalni tim bi ponovo bio sa najboljim asovima.

Kada je reč o propozicijama, šest klubova bi obezbedilo učešće u Evroligi, a kroz nacionalna prvenstva "vadila" bi se viza za Evrokup što bi odgovalo i Crvenoj zvezdi i Partizanu.

Sve bi moglo da bude jasnije nakon sutrašnjeg sastanka Evrolige kada će biti smenjen Đordi Bartomeu, prvi čovek takmičenja, a glavni kandidat da ga zameni je legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga.

To nije sve, u ceo projekat mogao bi da uđe "Netfliks"!

Onlajn platforma 'Netfliks' bi sve to mogla da prenosi. NBA liga već planira da tu oranizuje prenose mečeva iz Razvojne lige, iz Afrike, a u to bi bila uključena i Evroliga, sve kako bi se proširilo tržište i kako bi i korisnici u Americi mogli da gledaju evropsku košarku. Ceo ovaj projekat bi mogao da započne već u sredu na sastanku deoničara - zaključuje se u tekstu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading