BERTOMEU OTKLONIO DILEME: Evo hoće li Srbija imati dva predstavnika u Evroligi!

Autor:

Sport

20.05.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je sada kristalno jasno.

BERTOMEU OTKLONIO DILEME: Evo hoće li Srbija imati dva predstavnika u Evroligi!

Foto: Tanjug/AP

Đordi Bertomeu

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu pričao je grupno sa novinarima na dan pauze Fajnal-fora, a prvo pitanje bilo je vezano za dva srpska predstavnika u eliti.

Ne očekujem da će dva srpska tima uskoro igrati u Evroligi u istoj sezoni. Neophodan uslov za to je da jedan od njih osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup, što se ove godine neće dogoditi. Beograd je za nas sjajno tržište, zato smo i tu. Ovde imamo tim koji je godinama konkurentan - Crvenu zvezdu, Partizan je takođe tu, u budućnosti je moguće da oba igraju, ali u zavisnosti od broja klubova. Ne očekujem dva tima iz Beograda u Evroligi uskoro, ali je to budućnosti moguće - rekao je Bertomeu.

Republika

Foto: Starsport

Đordi Bertomeu i Željko Obradović

Potom je pričao o učešću ruskih timova u eliti naredne sezone.

- To pitanje i dalje nije rešeno. Mislim da je veoma teško da imamo ruske timove naredne sezone u takmičenju. Ukoliko to bude slučaj, otvoriće nam se dva mesta za vajld-kard. Jedan tim će zameniti CSKA, a drugi mesto šampona VTB lige.

U nastavku je govorio o potencijalnoj specijalnoj pozivnici za neki tim iz regiona, ukoliko Rusi ne zaigraju u Evroligi.

Moguće je, možda ne po poretku, ali svakako postoji mogućnost. Jadran je za nas važan, produkcija talenata ovde je jedinstvena u Evropi i zato je važno biti fokusiran na ovaj region. Činjenica da želimo da svi klubovi moraju da imaju isti status je naš prioritet, što znači da želimo pet ili sedam klubova koji će imati isti status kao sadašnji deoničari. Moramo da implementiramo tu ideju time što ćemo otkriti prava tržišta koja mogu da pomognu rast košarke i lige. U tome Beograd ima svoje mesto, kada dođemo ovde znamo da imamo dva kandidata, to nije nešto nemoguće, ne kažem da je lako. Nemamo tržišta sa dva tima u istom gradu osim Atine. Sva tržišta su drugačija, u Nemačkoj imamo dva mesta - Minhen i Berlin, pitanje je koliko nam odgovara tržište, Beograd jeste u fokusu, ali videćemo - istakao je Bertomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading