BIVŠI IGRAČI VEČITIH RIVALA VERUJU U SVOJE TIMOVE: Leo: Vraćamo titulu u HUMSKU - Demarkus: Zvezda je FAVORIT!

Autor:

Sport

26.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće rata na Jadranu, posle devet godina igraće se večiti derbi u finalu ABA lige!

BIVŠI IGRAČI VEČITIH RIVALA VERUJU U SVOJE TIMOVE: Leo: Vraćamo titulu u HUMSKU - Demarkus: Zvezda je FAVORIT!

Foto: Starsport

Leo Vesterman i Demarkus Nelson

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana boriće se za šampionski prsten regionalnog takmičenja i plasman u Evroligu. Večiti rivali sastali su se poslednji put u završnici ABA lige 2013. na fajnal-foru u Laktašima, a šampionski pehar pripao je tad "parnom valjku" (71:63).

VELIKI ULOG

Jedan od učesnika tog finala bio je nekadašnji plejmejker Partizana Leo Vesterman, koji trenutno nosi dres Monaka. On je u razgovoru za Republika.rs poručio da je vreme da njegov bivši klub ponovo uzme titulu.

- Biće dosta dobrih i neizvesnih utakmica. Posebno što je ulog veliki, a to je Evroliga. Teško je izdvojiti ko je favorit, a ja bih voleo da Partizan pobedi. Vreme je da se titula vrati u Humsku i da crno-beli ponovo igraju Evroligu, u ovom takmičenju nisu učestvovali od 2014. - rekao je francuski košarkaš.

Republika

Foto: Starsport

Leo Vesterman u dresu Partizana

Vesterman, koji je dres Partizana nosio dve godine (2012-2014), priznao je da želi ponovo da zaigra u Beogradu.

- Partizan je moj klub i pratio sam sve utakmice ove sezone. Voleo bih da se vratim u Beograd jednog dana. Zasad sam u Monaku, ali videćemo kako će se stvari odvijati. Ugovor mi ističe na leto i postajem slobodan igrač - istakao je bivši plejmejker Barselone.

Republika

Foto: Starsport

Alen Smailagić i Nikola Kalinić

S druge strane, Amerikanac Demarkus Nelson, koji je predvodio Zvezdu u čuvenom finalu u Republici Srpskoj, veruje da će crveno-beli ovog puta imati više šanse da osvoje šampionski prsten od večitog rivala.

Foto: Starsport

Demarkus Nelson u dresu Crvene zvezde

- Pre devet godina Partizan je bio bolji i zasluženo je slavio. Međutim, situacija se promenila. Zvezda je ove godine apsolutni favorit. Dugo su zajedno, bolje se poznaju, a i imaju dužu klupu. Verujem u izabranike Dejana Radonjića i nadam se trijumfu - rekao je Nelson.

ZVEZDA U PREDNOSTI

Finalna serija počinje u petak (20.00), a domaćin prvog meča biće crveno-beli. Bivši igrač srpskog šampiona istakao je da će domaći teren biti velika prednost kluba s Malog Kalemegdana.

ABA LIGA

Finale

Petak

C. zvezda - Partizan  20.00

Nedelja

C. zvezda - Partizan  20.00

1. 6.

Partizan - C. zvezda  20.30

3. 6.

Partizan - C. zvezda 18.30

6. 6.

C. zvezda - Partizan  20.00

* finalna serija igra se na tri pobede

- Zvezda je završila sezonu na prvom mestu, tako da će imati prednost domaćeg terena u finalu. Zna se kakvu atmosferu prave delije, tako da će oni biti šesti igrač izabranika Dejana Radonjića. Moram da priznam da mi nedostaje Pionir - zaključio je ljubimac navijača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading