NISAM REKAO VASI DA ŠUTIRA: Ataman otkrio plan za poslednji napad Efesa!

Autor:

Sport

19.05.2022

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Barcokas pričao o svojim opcijama.

NISAM REKAO VASI DA ŠUTIRA: Ataman otkrio plan za poslednji napad Efesa!

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Košarkaši Efesa prvi su finalisti Evrolige ove godine, pošto su trojkom Vasilija Micića pobedili Olimpijakos u polufinalu.

Posle uzbudljive završnice, svoje impresije je izneo trener Turaka Ergin Ataman.

Naravno, dobro je biti pobedničkoj strani, žao mi je zbog prijatelja Barcokasa. Sjajna utakmica, čestitke Olimpijakosa, napravili su sjajnu atmosferu, prvi put sam na Fajnal-foru video da je 15.000 navijača došlo na gostovanje. Nismo počeli dobro, Barcokasova strategija, sa pritiskom na Micića i Larkina je uspela, ali smo posle preokrenili, pronašli smo ritam u napadu, Larkin je proigrao u napadu, vratili smo se u utakmicu. U drugom poluvremenu smo kontrolisali rezultat. Imali smo plus 10-11, ali pošto se Larkin povredio i imao grč vratio se, Micić se umorio, protraćili smo mnogo dobrih napada, a Olimpijakos je našao način da se vrati. Ali posle trojke uz zvuk sirene igraćemo u finalu treću godinu zaredom - rekao je Turčin.

Republika

Foto: Starsport

Ergin Ataman

Potom se osvrnuo na napad za pobedu.

Želeli smo da iskoristimo i poslednji sekund na satu. Zato smo krenuili od našeg koša. Bilo je nerešeno, rekao sam im da napadnemo u poslednjih 5, 6 sekundi. Da odigramo pik en pom sa Vezenkovim i odabrali smo Micića jer je Larkin bio povređen. Ispao je iz ritma, nije uspevao da napadne Slukasa. Iskreno nisam rekao Miciću da šutira, već da čita i možda napadne prodorom, jer smo bili u bonusu. Nije uspeo da uđe unutra, šutirao je. Mašili smo lakše šuteve, ali on je pogodio sa zvukom. U Atini smo izgubili na taj način od Slukasa u ligaškom delu, večeras smo pobedili. To je košarka - poručio je Ataman.

Meč je prokomentarisao i strateg Pirejaca Jorgos Barcokas.

- Nažalost, teško veče za nas. Borili smo se protiv šampiona, verujemo da je trebalo da pobedimo da smo imali bolje odluke, ali s nekim igračima koji nemaju iskustva u ovakvim utakmicama to nas je koštalo. Teško veče za nas i navijače, ali ponosan sam na nas i navijače. Došli smo ovde posle posta na F4, pokazali smo da zaslužujemo da budemo ovde, hvala igračima, vratili smo se na najviši nivo u Evroligi i ostaćemo tu - rekao je Barcokas. - Platili smo cenu zbog nedostatka iskustva. Mnogi treneri kažu da ako nemate iskustva da igrate Fajnal-for uvek je teško prvi put, to nas je koštalo kod nekih odluka, nekad igrate emocijama, a ne razmišljajući. Ali, ne mogu da se žalim, nešto smo izgradili ove godine, odradili smo odličan posao, borili smo se sa igračima koji imaju već titulu i znaju kako je igrati teške utakmice, uspeli smo da budemo u utakmici i to je zbog mojih igrača.

Republika

Foto: Starsport

Jorgos Barcokas

On je takođe prokomentarisao poslednji napad.

Imali smo dve odluke - da odbranimo ili faul, moja odluka je bila odbrana, oni su već igrali, ali na kraju je to bio šut koji smo pokušali da odbranimo. Ne mogu da ga objasnim, ali pogodili su ga - zaključio je najbolji evroligaški trener ove sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading