SPEKTAKL U ARENI! Olimpijakos PAO posle DRAME, Micić trojkom UZ ZVUK SIRENE lansirao Efes u finale!

Autor:

Sport

19.05.2022

17:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Efesa plasirali su se u finale Evrolige trijumfom nad Olimpijakosom u "Štark areni" rezultatom 77:74.

SPEKTAKL U ARENI! Olimpijakos PAO posle DRAME, Micić trojkom UZ ZVUK SIRENE lansirao Efes u finale!

Foto: Starsport

Vasilije Micić tokom meča Efes - Olimpijakos

Duel je odlučen u poslednja dva minuta u koja su Turci ušli sa "plus tri" (73:70). Potom je Slukas bespotrebno faulirao Larkina, poklonivši mu dva penala, a lucidni plej je bio polovičan za 74:70. Uzvratio je grčki plejmejker preciznim izvođenjem slobodnih bacanja čime je Oli prišao na jedan posed (74:72). 

Četa Ergina Atamana je propustila da realizuje napad preko Moermana, što je iskoristio Martin, koji je svom timu doneo egal - 74:74. Efes je imao 20 sekundi da organizuje poslednji napad, a usledio je sjajan šut Micića za tri poena uz zvuk sirene za ogromno slavlje! Doduše, Grcima su ostale dve stotinke da probaju da izbore produžetak, ali nije bilo dovoljno vremena za pokušaj va linije 6,75.

Pobednički sastav predvodio je Larkin sa 21 poenom, Brajant je dodao 16, a heroj Micić 15, uz šest skokova i devet asistencija.

Kod Pirejaca, istakao se Mekisik sa 11 koševa.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri. Početni kvartal Olimpijakos je rešio u svoju korist rezultatom 21:18, ali je Efes uzvartio, pa je na veliki odmor otišao sa minimalnim zaostatkom - 43:42.

 

 

Turci su, na krilima sjajnog Šejna Larkina, preokrenuli pred odlučujuću deonicu u koju su ušli sa tri poena viška (66:63), a pitanje finaliste rešeno je u neizvesnoj završnici.

 

 

Na tribinama naše najveće dvorane viđena je spektakularna atmosfera u režiji Grka i Delija, a oni su bukvalno nosili crveno-bele tokom cele utakmice.

Drugo polufinale elitnog takmičenja zakazano je za 21 sat, a sastaju se Barselona i Real Madrid.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading