BURAZERU, MIRNO MORE: Legendarni košarkaš emotivnim govorom se oprostio od Zorana Sretenovića!

Autor:

Sport

03.05.2022

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužnim povodom danas se u beogradu okupio košarkaški krem regiona.

BURAZERU, MIRNO MORE: Legendarni košarkaš emotivnim govorom se oprostio od Zorana Sretenovića!

Foto: KSS

Na komemoraciji povodom smrti Zorana Sretenovića, koja je danas održana u kući košarke u Sezanovoj ulici, između ostalih govorio je i legendarni jugoslovenski i hrvatski košarkaš Dino Rađa.

Rađa je sa Zoranom Sretenovićem zajedno nastupao u reprezentativnom dresu nekadašnje Jugoslavije, a krajem 80-tih i početkom 90-tih godine prethodnog veka harali su i evropskom košarkom u dresu Jugoplastike kada je splitki klub tri puta uspevao da se popne na krov Evrope.

Republika

Foto: KSS

Dino Rađa i Predrag Danilović

 

Tokom današnje komemoracije Dino Rađa je sa velikim bolom uspeo da prozbori nekoliko rečenica:

– Di si Burazeru? Tako smo do zadnjeg dana on i ja komunicirali. Sve svoje prijatelje iz ovog vremena smatram svojom braćom, međutim svakog od njih sam zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga sam zvao Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru – rekao je Rađa, pa nastavio.

Foto: KSS

Dino Rađa na komemoraciji Zoranu Sretenoviću

 

– Kad je došao u Split tamo nekad ’86, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su nam cure bile košarkašice pa smo imali neke zajedničke teme, ali svakako pričati o njemu kao o čoveku, mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i da tugujemo, jer je bio veseljak. Ceo život mu je bio zaje**ncija. Nije bio fizički jak kao recimo Divac, ali je uvek bio mozak ekipe. Teško mi je da bilo šta više kažem,... Burazeru, mirno more – zaključio je bivši centar

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading