ŠABAC JE BIO CENTAR SRPSKE KOŠARKE: Savez se odužio legendama ovog sporta! (FOTO)

Autor:

Sport

12.04.2022

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklog vikenda, u Šapcu su održana dva značajna košarkaška događaja...

ŠABAC JE BIO CENTAR SRPSKE KOŠARKE: Savez se odužio legendama ovog sporta! (FOTO)

Foto: KSS

...otkrivanje spomen ploče legendi šabačke košarke Milovanu Stepandiću Stepiju na ulazu Koš kluba u Šapcu i promocija knjige „Mikan“ o legendarnom vladaru naših parketa Mijailu Grušanoviću.

Ovim manifestacijama prisustvovao je generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije, Zlatko Bolić, koji je na oba događaja održao prigodne govore.

U prisustvu velikog broja poznatih ličnosti iz sportskog i košarkaškog sveta, na ulazu Koš kluba u Šapcu otkrivena je spomen ploča legendarnom treneru Milovanu Stepandiću Stepiju, koji je čak 38 godina aktivno radio kao trener mnogih domaćih klubova i vodio Šapčane kada su igrali najviši rang takmičenja. Odlukom skupštine grada Šapca ovaj košarkaški teren na kome je otkrivena ploča, koji je nosio naziv ,,Sindikat”, a kasnije Koš klub, dobio je zvaničan naziv ,,Milovan Stepandić Stepi”.

Republika

Foto: KSS

Spomen ploča Milovanu Stepandiću u Šapcu

 

U svečanoj sali broda „Amfora“, posle dve godine od objavljivanja zbog pandemije Kovid-19, promovisana je monografija posvećena najboljem šabačkom košarkašu Mijailu Grušanoviću Mikanu, koji se inače bavio i fudbalom i rukometom, autora Momčila Ivanovića. Mijailo Mikan Grušanović kome je ova knjiga posvećena pozdravio je prisutne zvanice i istakao da je ovo delo za njega trofej koji će zauvek zauzimati posebno mesto, istaknuto je na portalu Košarkaškog saveza Srbije.

Republika

Foto: KSS

Mijailo Grušanović

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading