DOČEKAĆU PENZIJU U ZVEZDI: Lazić o deceniji provedenoj na Malom Kalemegdanu! (VIDEO)

Autor: Marija STEFANOVIĆ

Sport

30.04.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogao sam da odem u inostranstvo 2017. godine, ali nisam. Kako sad stvari stoje završiću karijeru u crveno-belom dresu, rekao je Lazić za Republiku.

DOČEKAĆU PENZIJU U ZVEZDI: Lazić o deceniji provedenoj na Malom Kalemegdanu! (VIDEO)

Foto: ST/P Divac

Natrofejniji igrač crveno-beli, košarkaš sa najdužim stažom na Malom Kalemegdanu, najbolji defanzivac, sve ovo opisuje kapitena Crvene zvezde Branka Lazića (33).

Popularni Lebranko, kako su mu navijači dali nadimak, došao je u klub 2011. godine i u crveno-belom dresu osvojio je 18 titula. Nakon 11 godina u redovima srpskog šampiona, Branko je izjavio u intervjuu za Republiku da će na Malom Kalemegdanu i završiti karijeru.

Zvezdin dres obukli ste 2011. godine. Kako vam sad izgleda protekla decenija?

- Jako dug i jako lep period. Bilo je svega i lepih stvari i onih malo manje lepih. Prošli smo put od kluba koji se bori za opstanak do redovnog učesnika u Evroligi. Od kluba koji se borio za opstanak, do redovnog učesnika u Evroligi. Osvojeno je mnogo trofeja. Posebno pamtim onu pobedu protiv Fenerbahčea 2017. godine, to je bila najuspešnija sezona u istoriji kluba.

Republika

Foto: Starsport

Golobradi Branko Lazić

Koja su vam loša sećanja?

S druge strane, u lošem sećanju ostaće mi onaj fajnal-for u Beogradu kada smo poraženi od Cibone. Izgubili smo tada titulu u svom gradu. Nije bilo ništa ružno, ali eto to mi je nekako ostalo u lošem sećanju.

Da li ste nekada razmišljali da napustite Mali Kalemegdan?

- Bilo je momenata kada sam želeo da napustim Zvezdu. Očekivao sam da se to desi posle one sezone 2016/17, kada je dosta igrača napustilo tim. Međutim, crveno-beli su tad pokazali veliku želju da me zadrže, pored toga desile su mi se i neke privatne stvari zbog kojih sam želeo da ostanem. Imao sam konkretnu ponudu Uniksa, ali je nisam prihvatio. Zato verujem da ću karijeru završiti u Zvezdi.

Republika

Foto: Starsport

Branko Lazić sa peharom ABA lige

Tokom proteklih godina promenila je Zvezda nekoliko trenera, a vi ste najbolje partije pružali pod Dejanom Radonjićem...

- Deja je proveo dosta godina i sa njim najbolje sarađujem. On zna šta ja mogu, a ja znam njegovu filozofiju. Imali smo dovoljno vremena da se upoznamo. Problem sa ostalim trenerima je što se nisu dugo zadržavali i taj vremenski period koji smo imali za upoznavanje je jako kratak, zato sa nekima nisam uspeo da se uklopim.

Branko: Imponuje mi titula zavodnika

Smatrate se najzgodnijim igračem u Crvenoj zvezdi, kako se nosite sa tim epitetom?

- Normalno je da mi imponuje. Trudim se da svakom izađem u susret kada je u pitanju slikanje i autogram. Međutim, nikad nisam dozvolio da to utiče na mene ili moj privatan život.

Proglašeni ste u više puta za najboljeg defanzivca, koga vam je bilo najteže da čuvate u karijeri?

- Ima ih dosta, ali ja nekako uvek izdvajam Bogdana Bogdanovića. On mi je ostao u ružnom sećanju, ali to ružnom pod nadvodnicima. Svi znamo o kakvom se igraču radi i uvek je teško bilo čuvati ga. Bili su to posebni dueli.

Republika

Foto: Starsport

Branko Lazić čuva Bogdana Bogdanovića

Navijači Zvezde su vas nekad hvalili, a nekad i napadali, kako ste se nosili sa tim pritiscima?

-Naučio sam da se nosim sa svim pritiscima. Kod nas si jedan najbolji na svetu, a drugi dan najgori i teraju te iz kluba. Sve je to normalno. Moje je bilo da ne pokazujem emocije te na terenu i da nastavim da radim.

Kako vam se sviđa nadimak Lebranko?

- Prija mi taj nadimak. Sećam se da je neko od navijača doneo transparen u sezoni 2016/17 na kojoj je pisalo Lebranko. Tada je sve to i krenulo. Veoma sam zahvalan tim ljudima.

Republika

Foto: Starsport

Transparent posvećen kapitenu Crvene zvezde

Lazić: Lov je moja strast

Imate li neki hobi?

- Volim da lovim. Lovac sam već osam godina. Opušta me to. Prija mi da šetam po prirodi, gde nema nigde nikog. Ustajem u četiri ujutru i pešačim po 10 kilometara i to mi veoma prija. Puni me energijom. Samo moram da objasnim da krajnji cilj ili taj odstrel mi nije mnogo bitan. On može da se desi, ali i ne mora. Bitno mi je samo da uživam u prirodi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Branko Lazic (@10sile10)

Koji vam je najveći trofej u lovačkoj karijeri?

- Ja sam još uvek profesionalni sportista i nemam mnogo vremena za lov. Uglavnom idem kad se završi sezona, imam nekoliko komada srndaća i to je sve. Voleo bih da imam i neki veći trofej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Zvezdas

11.05.2022 08:53

To je znak koliko vredis , prosek