NBA PLEJ-OF: Bogdanovićev KOŠMAR, Dončićevo ISTORIJSKO veče i nezaustavljivi Džoel Embid i Kris Pol! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.04.2022

06:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dalas bolji od Jute, Filadelfija od Toronta, a Finiks od Nju Orlansa. Sve tri ekipe došle do pobeda od 4:2 u seriji i plasirale se u narednu rundu.r

NBA PLEJ-OF: Bogdanovićev KOŠMAR, Dončićevo ISTORIJSKO veče i nezaustavljivi Džoel Embid i Kris Pol! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić u dresu Dalasa na meču protiv Jute

Istorijsko veče za Luku Dončića! Ne, nije Slovenac srpskog porekla oborio neki rekord u dresu Dalasa, već je po prvi put prošao dalje u plej-ofu NBA lige sa svojim timom. Luka je predvodio Dalas do pobede u gostima protiv Jute sa 98:96, pa su tako Maveriksi slavili sa ukupnih 4:2 u trijumfima. 

Dončić je skupio 24 poena uz devet skokova i osam asistencija, a isti učinak imao je i njegov saigrač Džejlen Branson, ali sa tri skoka i dve asistencije. U redovima Džezera najbolji pojedinac bio je Donovan Mičel sa 23 poena, osam skokova i devet asistencija. Sve je moglo da bude drugačije po Jutu da je Bojan Bogdanović (19 poena na kraju) pogodio otvoreni šut za pobedu i produžetak serije.

Do presudnih pobeda i to za rezultat od 4:2 stigli su Filadelfija i Finiks. Filadelfija je uništila Toronto sa 132:97, a blistao je Džoel Embid sa 33 poena i 10 skokova. Kod Reptorsa se istakao Kris Bučer sa 25 poena i 10 skokova.

Za kraj, Finiks je bio bolji od Nju Orleansa u gostima sa 115:109. Sansi su igrali na krilima veterana Krisa Pola koji je plesao po parketu sa 33 poena, pet skokova i osam asistencija. Iskusni bek imao je podršku u centru DiAndre Ejtonu koji je upisao 22 poena, sedam skokova i četiri asistancije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading