CRNO-BELI NA KORAK OD OSTVARENJA SNA: Bilo je dramatično, ali Evroliga je sve bliže!

Autor:

Sport

26.04.2022

22:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa iz Bolonje sve je bliža ostvarenju zacrtanog cilja.

CRNO-BELI NA KORAK OD OSTVARENJA SNA: Bilo je dramatično, ali Evroliga je sve bliže!

Foto: Starsport

Nakon trijumfa nad Lietkabelisom, košarkaši Virtusa iz Bolonje savadali su ekipu nemačkog Ulma i sada se nalaze na korak od plasmana u Evroligu.

Virtus Bolonja - Ulm 83:77 (25:17, 18:28, 24:17, 16:15)

Odlično su crno-beli ušli u meč i tokom uvodnih deset minuta igre konstantno bili u prednosti koja je na kraju ove deonice iznosila osam poena. Međutim, gostujući košarkaši su u nastavku zaigrali znatno angažovanije i ne samo da su uhvatili rezultatski priključak već su na veliki odmor otišli sa prednošću - 43:45.

Rezultatska klackalica u trećoj deonici prekinuta je u samom finišu ovog perioda igre, pa su domaći košarkaši u poslednjih deset minuta igre ipak imali kakvu, takvu prednost - 67:62, a zatim je usledila drama...

Na tri minuta pre kraja susreta, Ulm je imao četiri poena prednosti (73:77), međutim, do kraja susreta nisu uspeli da zabeleže niti jedan poen, pa su Bolonjezi serijom 10:0 stigli i do konačnog trijumfa.

Jedini u ekipi Serđa Skariola bio je francuski internacionalac Žaitea sa 27 postignutih poena, a na to je nadovezao i 11 skokova i jednu asistenciju. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić meč je okončao sa sedam poena, jednim skokom i osam asistencija.

U ekipi Ulma istakao se Džeron Blosongejm sa 22, dok je Semaj Kriston ubacio 15 poena.

U polufinalu ovosezonskog Evropkupa, ekipa Virtusa će se sastati sa pobednikom duela u kojem se sastaju Levaloa i Valensija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading