POTROŠILI MILIONE, A ISPALI OD TUTI-FRUTIJA: Legendarni as ZAGRMEO zbog ŠOKANTNOG poraza Partizana od Burse!

Autor:

Sport

22.04.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potrošen je toliki novac na ove igrače da bi se igrao Evrokup. Pričalo se da je Panteru plata 2,5 miliona, onda mora da je problem u selekciji, smatra on.

POTROŠILI MILIONE, A ISPALI OD TUTI-FRUTIJA: Legendarni as ZAGRMEO zbog ŠOKANTNOG poraza Partizana od Burse!

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Košarkaši Burse zaledili su krcatu Arenu, naneli jedan od najtežih poraza Partizanu u novijoj istoriji (95:103) i plasirali se u četvrtfinale Evrokupa. Crno-bele bi u četvrtfinalu čekala Cedevita, jedan od favorita za trofej Huventud je takođe ispao... Imali su crno-beli lepu priliku da, uz prednost domaćeg terena, dođu do borbe za evropski trofej, ali će to bar do naredne sezone ostati samo san. Šta je uzrok poraza crno-belih, moraće dobro da analizira trener Željko Obradović, a legenda Partizana Dražen Dalipagić smatra da su velike pare bačene uzalud.

- Jeste ovo jako težak poraz, ali nekad se dogodi i to. Najodgovorniji je trener, on je to sam i rekao posle meča. On samostalno donosi odluke, birao je igrače, mada mu se tu ubacio nedavno Zoran Savić. Potrošene su ogromne pare za ekipu koja igra Evrokup, a ispalo se od tuti-frutija. Pričalo se da je Panteru plata 2,5 miliona evra za dve godine, pa da je milion i po za dve godine. Evidentno je da je pogrešeno u selekciji igrača. Ekipe kao što su Bursa ne leže Partizanu jer igraju brzo i na mnogo poena. Partizan je tim orijentisan ka odbrani, a u napadu nema mnogo potencijala, izuzev Pantera i Avramovića, i to kada ga ide - rekao je za Republiku Dalipagić iz Francuske, gde je otišao da poseti unuke.

Republika

Foto: Starsport

Dražen Dalipagić

Avramovićevo promašeno zakucavanje će se pamtiti

Napravio je Jam Madar neiskusno faul u napadu pri rezultatu 84:81 i dozvolio Bursi šut za izjednačenje, ali momenat koji će se pamtiti desio se na 75 sekundi do kraja utakmice. Aleksa Avramović je promešao odbranu Turaka i otvorio sebi prolaz ka laganom poentiranju, ali je, umesto da položi loptu, pokušao da zakuca i ostao kratak. Na semaforu je ostalo 79:74, a Partizan je propustio priliku da ode na sedam poena razlike.

Avramović je posle meča pokazao bes u svlačionici, gde je glasno psovao iznerviran zbog poraza.

Da je Bursa protivnik koji stilom igre ne odgovara crno-belima, smatra još jedna bivša legenda Partizana Goran Grbović.

- Pogodili su veoma bitne trojke, nije odbrana bila dobro postavljena i imali su mnogo lakih poena, što Partizan nije imao - rekao je Grbović i dodao da ne smatra da je poraz ekipe Željka Obradovića katastrofa:

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović

- Hvala bogu da je potrošen novac na ovu ekipu. Huventud ima budžet od 20 miliona, pa je ispao. Šta oni da kažu? Nijedan od mlađih igrača - Smailagić, Madar, Koprivica, Vukčević, niko ne bi došao u Partizan da nije Željka Obradovića.

Bursa na više načina provocirala crno-bele

Košarkaši Burse vrlo zanimljivom pesmom "Disko, Partizani" nemačkog di-džeja Šantela slavili su trijumf u svlačionici Arene. Da ta provokacija na račun crno-belih nije slučajnost, svedoči i papir koji je u svlačionici nosio i trener turskog tima Dušan Alimpijević, a na kom je pisalo "Sećanje na Partizan" i datum 20. april 2022.

Nastavio je popularni Grba u istom stilu.

- Željko je apsolutni pobednik. To je čovek koji sigurno neće ostaviti posao nezavršenim. On će vratiti Partizan u Evroligu trenerskim znanjem. Za dve godine imaćemo ponovo evropski trofej s Partizanom, ne znam da li će to biti Evrokup, Evroliga ili neki treći. Ali će biti trofej. Ljudi moraju da shvate da Partizan ne bi postojao da se Željko Obradović nije vratio. Tu je njegovo ognjište, koje ga greje. Partizan je bio u laganom procesu gašenja dok se Željko nije vratio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading