NOŽ U LEĐA PUTINOVOJ RUSIJI: Poljak povukao RADIKALAN POTEZ - KRAJ SAGE!

Autor:

Sport

21.03.2022

16:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udarna vest u Evropi!

NOŽ U LEĐA PUTINOVOJ RUSIJI: Poljak povukao RADIKALAN POTEZ - KRAJ SAGE!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Košarkaš Zenita Mateuš Ponitka zbog pritiska javnosti morao je da okrene leđa Rusiji. Poljak je praktično nateran da raskine ugovor sa Zenitom, usled ruske agresije na Ukrajinu, a tim povodom je održao konferenciju za štampu, po povratku u domovinu.

- Želim da se zahvalim supruzi i agentu na podršci, kao i Zenitu za gotovo tri godine koje smo proveli zajedno. Protiv sam ruske agresije u Ukrajini. Rat je zlo. Nezavisna država mora ostati nezavisna. Kada je rat počeo, bio sam u Rusiji. Želeo sam da se vratim u Poljsku od starta. Ipak, imao sam ugovor na tri godine. Najpre sam se postarao da moja porodica napusti zemlju. Pokušao sam da raskinem ugovor. Pregovarali smo i došla je utakmica sa CSKA. Odigrao sam je, potom ponovo seo za pregovarčki sto i pronašao dogovor u prekidu saradnje. Nisam mogao da napustim klub čim je rat počeo, jer sam bio vezan ugovorom - objasnio je krilni košarkaš, koji je zatim odgovorio nekadašnjem NBA centru Marćinu Gortatu, koji je bio najglasniji u napadima na Ponitku.

Republika

Foto: Starsport

Ponitka "pobegao" iz Rusije

Posle njegove objave moja porodica je dobila brojne pretnje. On je Poljak, kao i ja. Mislim da je Marćin to zaboravio. Govorio je o mom nedostatku karaktera. Odigrao sam 126 utakmica za poljsku reprezentaciju. Gde je bio Marćinov karakter kada je morao da stane uz tim 2011. ili 2013. godine? - dodao je Ponitka.

Podsetimo da je Rusija invaziju na Ukrajinu započela 24. februara, nakon čega su usledile sankcije Zapada prema toj zemlji, naročito izražene u sportskoj i kulturnoj sferi.

Dešavanja vezana za sukob u Ukrajini možete pratiti UŽIVO na našem blogu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
nesa151

21.03.2022 20:07

POSLALI RUSI CROATIMA PODMORNICU da ispita dubine.Ako jos budu kevcali da im sjebu turizam na plazama!