PARTIZANOVA RATNA MAŠINERIJA: "Parni valjak" postaje ZASTRAŠUJUĆ za protivnike!

Autor:

Sport

14.03.2022

21:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor zadovoljan dosadašnjim učincima.

PARTIZANOVA RATNA MAŠINERIJA: "Parni valjak" postaje ZASTRAŠUJUĆ za protivnike!

Foto: Starsport

Igrači Partizana

Sportski direktor KK Partizan, Zoran Savić, komentarisao je ovu sezonu i kako se ona odvijala za crno-bele.

- Imali smo dosta turbulentno leto, kasno smo počeli da pravimo sastav. Sačekali kraj juna za potpis Željka, doveli smo 11 novih igrača plus Miletić koji je došao za prošlosezonski plej-of. Glavni u sastavu su bili igrači koji nisu bili u timu u prethodnoj sezoni. Otežavajuća okolnost je bila što niko od 15 igrača nikada nije radio sa Željkom Obradovićem - rekao je Savić.

Govorio je i o porazu u Evrokupu od Lijetkabelisa, kao i prvoj pobedi nad Budućnosti u "Morači" nakon osam godina.

- Taj period posle Kupa je bio težak jer su nam skoro svi igrači otišli u reprezentativne selekcije i bukvalno su ostala dva-tri igrača koja su trenirala. Neki igrači su se vratili još bolji kao npr. Avramović, koji je imao jednu dobru šutersku rolu u reprezentaciji tako da mu je to sigurno pomoglo da uđe u formu, što je vratilo samopouzdanje i ostalim igračima koji su bili u nacionalnoj selekciji. Reprezentativna pauza ostavi traga što se videlo i u ekipi Budućnosti. Zvezda je igrala utakmice i imala kontinuitet. Dobro smo odigrali protiv Zvezde i šteta za one dve izgubljene lopte na kraju jer smo mogli da budemo bolji u međusobnom skoru što bi nam donelo prednost domaćeg terena - izjavio je.

Republika

Foto: Starsport

 

Osvrnuo se i na stanje na tržištu i izazove pri pronalaženju adekvatnih igrača.

- Tržište se jako promenilo u poslednjih četiri-pet godina. Zbog situacije sa kovidom bilo je igrača iz NBA lige koji su za 10 dana uzimali 150 hiljada dolara, čak su neki dolazili i iz penzije. I mi i Zvezda smo tražili centra dosta dugo, tržište je takvo da nema igrača. Mi smo odlučili da više nikog ne dovodimo, ili dovedeš nekog ko stvarno može da pomogne ili se osloniš na snage koje imaš - odgovorio je Savić.

Pomenuo je i dva velika pojačanja Partizana, Zaka Ledeja i Kevina Pantera.

- Ledeja smo potpisali bukvalno za tri sata jer smo imali informaciju da će da ga puste iz ugovora, imali su dugogodišnji ugovor sa njim i morali su da ga plate da bi izašli iz ugovora. Isto tako brzo bilo je i sa Panterom, dali smo ponudu i za pola dana je odlučio da dođe. Tražili smo dva kvalitetna igrača ali nismo znali da ćemo potpisati dvojicu košarkaša koji su igrali Fajnal-for Evrolige prošle sezone - priseća se.

Savić je govorio i o budućnosti Partizana i srpske košarke.

- Sigurno da je to ideja, ali to je jedan proces koji nije brz ni lagan. Igrači koji završe juniorski staž i napune 18 godina nisu ni telesno ni mentalno spremni da mogu odmah da odgovore na zahteve. Ideja je da napravimo mlađe kategorije, imamo saradnju sa Dunavom gde igračima može da se kontroliše minutaža i igrači imaju priliku da negde igraju pre dolaska u Partizan. Predsednik Mijailović ima ideju da napravi trenažni centar za mlađe selekcije, sada je teška situacija jer igrači treniraju u 10 dvorana, Arena je zauzeta non-stop. Moramo da dovodimo decu ne samo sa srpskog tržišta već i iz regiona i Evrope. Mladi igrači odlaze u inostranstvo možda čak i zbog toga što ne vide da će igrati u budućnosti- zaključio je.

Podsećamo da će Partizan u sredu, 16. marta, u okviru 15. kola Evrokupa, ugostiti francuski Levaloa. Utakmica počinje u 20:30 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading