DA LI JE MOGLO TEŽE? Biće borba neprestana, Srbija saznala imena rivala na Svetskom prvenstvu!

Autor:

Sport

03.03.2022

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetsko prvenstvo u košarci za žene održaće se od 22. septembra do 1. oktobra na tlu Australije.

DA LI JE MOGLO TEŽE? Biće borba neprestana, Srbija saznala imena rivala na Svetskom prvenstvu!

Foto: Starsport

Izabranice selektorke Marine Maljković uspešno su prebrodile kvalifikacije i u Sidneju će, sa znatno podmađenom ekipom, pokušati da nastave sa nizom osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

Međutim, nakon današnjeg žreba, potpuno je jasno da put do svetskog vrha neće biti "posut ružama". Srpske reprezentativke svrstane su u "grupu B" predstojećeg svetskog šampionata i za jedno od prve četiri pozicije u grupi boriće se protiv nacionalnih selekcija Francuske, Japana, Nigerije, Kanade i domaćina Australije.

 

 

Srbija će svoj prvi meč odigrati prvog dana turnira, a  protivnik će biti selekcija Kanade, dan kasnije sledi duel sa Japanom, 25. septembra je utakmica protiv Australije, 26. septembra protiv Nigerije, a poslednji meč u grupi zakazan je za 27. septembar kada će naše košarkašice odmeriti snage sa Francuskom.

Četvrtfinala su na programu 29. septembra, polufinala dan kasnije, a meč za treće mesto i finale 1. oktobra.

Treba napomenuti da će se u "grupi A" ovogodišnjeg Svetskog prvenstva naći reprezentacije Belgije, Kine, Bosne i Hercegovine, Južne Koreje, SAD-a, kao i selekcija koja će zameniti reprezentaciju Rusije koja je usled dobro poznatih razloga eliminisana sa predstojeće smotre ženske košarke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading