OSVETIĆE NOVAKA: Australija se TRESE od SRBA, pred njima neće ostati kamen na kamenu!

Autor:

Sport

08.02.2022

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska košarkaška reprezentacije Srbije privodi kraju pripreme za kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo koje se od 22. septembra do 1. oktobra igra na australijskom tlu.

OSVETIĆE NOVAKA: Australija se TRESE od SRBA, pred njima neće ostati kamen na kamenu!

Foto: Starsport

Ekipa selektorke Marine Maljković, od 10. do 13. februara polušaće kroz kvalifikacioni turnir koji se igra u beogradskoj dvorani Hala sportova "Ranko Žeravica" da obezbedi učešće na predstojećoj smotri najboljih košarkašica sveta. 

Naša selekcija se nalazi u grupi sa reprezentacijama Južne Koreje, Brazila i Australije, s tim što se mora naglasiti da su Australijanke, kao domaćini predstojećeg Svetskog prvenstva, već obezbedile učešće na velikom takmičenju.

 

 

Pred start kvalifikacionog turnira, medijima se obratila srpska košarkašica Saša Čađo:

- Uopšte ne sumnjam u tim. Iako je dosta različit sastav u odnosu na letos, kvalitetno se radi. Da ne verujemo u rad, ne bismo bile ovde. Nijedna utakmica neće biti laka, iako govore da imamo laganu grupu. Ja mislim da nam je grupa teška, ali mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo borbeno - rekla je Čađo za "Tanjug" i dodala:

- Imali smo malo vremena za uvođenje mladih igračica u sistem Marine Mlajković. Nije lako, naporono je, ali verujemo u zajednički rad i imamo zajednički cilj. Mi starije se trudimo da pomognemo, mlade devojke stvarno kvalitetno rade. I Marina ih bira po kvalitetu - istakla je Čađo.

Naša reprezentativka je istakla prednost igranja na domaćem parketu, a iskoristila je priliku i da pozove publiku da u što većem broju ispune tribije novobeogradske hale "Ranko Žeravica":

- Prednost je što igramo kod kuće, gde ne želis da razočaraš ni sebe ni publiku. Naravno da će nam podrška značiti. Energija sa tribina uvek dobro dođe. Ne znam koliki je kapacitet, ali pozivam ljude da dođu u što većem broju - zaključila je Čađo.

U četvrtak 10. februara sa početkom od 21 čas Srbija otvara kvalifikaccioni turnir duelom protiv Južne Koreje. Dva dana kasnije sledi meč protiv Australijanki, a duel protiv selekcije Brazila zakazan je za 13. februar.

Pored Australije, još dve najbolje plasirane selekcije sa ovog turnira obezbediće učešće na Svetskom prvenstvu koje se igra u Sidneju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading