STRAVIČNA ISPOVEST MILENE RADULOVIĆ! Glumica progovorila o JEZIVOJ BORBI nakon SILOVANJA: TELO MI SE GRČILO, GADILA SAM SE SAMA SEBI!

Autor:

Zabava

08.02.2022

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glumica Milena Radulović otkrila je u svojoj ispovesti koliko dugo i na koji način se borila sa preživljenim zlostavljanjem, kao i kako je došlo do svega.

STRAVIČNA ISPOVEST MILENE RADULOVIĆ! Glumica progovorila o JEZIVOJ BORBI nakon SILOVANJA: TELO MI SE GRČILO, GADILA SAM SE SAMA SEBI!

Foto: ST/A. NALBANTJAN/N. MANDIĆ

Prošle godine u januaru vest da je glumica Milena Radulović tužila svog nekadašnjeg profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i se*sualno uznemiravanje podigla je prašinu u javnosti, koja je ostala zgrožena, naročito činjenicom da je uz Milenu još šest devojaka krivično gonilo Aleksića za isto delo. Od njih sedam, samo dve su javno istupile pod imenom i prezimenom, Milena i glumica Iva Ilinčić.

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN, youtube.com/printscreen

Milena Radulović tužila Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje

Javnost se u tom trenutku podelila, bilo je mnogo onih koji su stali uz devojke i bili im podrška, ali je bilo i onih koji su pokazali nerazumevanje prema ovakvim stravučnim delima, kao i nerazumevanje prema devojkama koje su osuđivali i vređali, nipodaštavajući godine koje su im bile potrebe da priznaju šta su preživele, dok su neki bili stava i da lažu.

Milena je gostovala u jednoj emisiji gde je ispričala kako je išla na psihoterapije tokom kojih se dugo borila da sebi prizna da nije kriva ono što je preživela.

- Kada sam došla kod psihologa, rekla sam da je "to" bilo da se "to" desilo. Negde kada je sve to ispričano i kada sam sebi priznala da sam žrtva, kada sam se oslobodila tereta odgovornosti. Osetila sam se bolje, mada mi je bio težak ceo taj proces. Psiholog mi je dala zadatak da je samo prosto pogledam u oči i sa punim uverenjem kažem da nisam kriva. Međutim, prošlo je više od 45 minuta gde se moje celo telo grčilo, kao u nekom napadu u pokušaju da kaže te dve reči. Mislim da, kada sam uspela to da kažem, kao da mi je prošlo kroz srce, kao da mi se rascepalo telo. Onda sam se zacenila od plača i zaista to "nisam kriva" je nešto najvažnije što neko ko je ovo preživeo sebi treba da kaže. To je prvi korak - priznala je Milena, te otkrila kako se sve dogodilo:

Republika

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Milena Radulović ispovest

- Kada se taj prvi put dogodi, odnosno, taj prelazak iz faktički porodičnog odnosa u odnos zlostavljača i žrtve, to je toliki šok da se čovek suštinski oseća kao da se to mimo njega dešava. Nakon toga to počinje da liči na neki san, ali telo i duša znaju da to nije tako. Faktički da bi ti izašao iz tih kandži od samog početka moraš da objasniš svima zašto - ističe ona i dodaje da ju je sve to pretvorilo u osobu koja ne može da se izbori za sebe.

- To je duboko gađenje u sebi i nesamopoštovanje, potpuna oduzetost u situacijama kada bi i najmanje i najprostije u nekom konfliktu na ulici trebao da se zauzmeš za sebe... Nisam rođena kao neko ko je povučen i ko nije mogao da kaže svoje mišljenje - priča glumica i zaključuje:

Republika

Foto: Privatna arhiva

Milena Radulović o borbi nakon preživljenog silovanja

- U Srbiji je neki ženski kapital to koliko možeš da istrpiš i negde čak mislim da je našim bakama ta količina snage koju su ulagale da istrpe razne stvari bila supstitucija za neku samokontrolu i moć. Imam osećaj da to žensko trpljenje sada, viševekovno, u kom se nalazi nenormalna snaga, prerasta u svrhu. Žena, zapravo, sada menjaju svet.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading