MARINA MALJKOVIĆ ZNA ŠTA JOJ JE ČINITI: Čeka nas četiri meseca paklenog rada

Autor:

Sport

14.02.2022

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marina Maljković iskreno o plasmanu Srbije na Mundobasket.

MARINA MALJKOVIĆ ZNA ŠTA JOJ JE ČINITI: Čeka nas četiri meseca paklenog rada

Foto: Tanjug/AP

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković najavila je da će njen tim imati četiri meseca paklenih priprema pred odlazak na Svetsko prvenstvo u Sidneju.

Aktuelne šampionke Evrope pred domaćom publikom u Beogradu uspele su da izbore plasman na Mundobasket pobedama protiv Južne Koreje i Australije, a trijumfom protiv Brazila samo su overile vizu kao neporažena ekipa iz grupe.

Videlo se na poslednjem susretu koliko im nedostaje rada. Htela sam da ih posmatram, da ih pustim da pričaju na terenu da bih videla kako košarkaške stvari, tako i karakterne. Zadovoljna sam pristupom, koji je nesporan, željom za radom, ponašanjem, mnogo su dobra grupa. Kao što je Crvendakić rekla one uživaju zajedno poslednjih nekoliko dana. Ne bih zalazila previše u detalje, ali mislim da imamo jaku bazu, dobru početnu poziciju", rekla je Maljković novinarima nakon završetka turnira.


Sa izmenjenim i podmlađenim timom i nekoliko treninga, Maljković je uspela da nastavi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima, pa će tako Srbije drugi put igrati na šampionatu sveta, pošto je poslednji put na SP bila 2014. godine.
Republika

Foto: FIBA

Srpske košarkašice


- Ispred nas je jedno specifično leto. Imam silne neke ideje... Prvi put ćemo imati priliku da radimo četiri meseca, od juna do septembra. Iskreno sam baš željna toga, imaćemo vremena da postavimo stvari na svoje mesto- kaže selektorka.

Iako je imala razloga za zadovoljstvo posle kvalifikacija u Beogradu, cela priča je već arhivirana, a Maljković ističe da je već spremila plan za letnje pripreme.

- Pitajte ih šta sam im rekla posle utakmice sa Australijom. Čestitala sam im početak paklenog rada, pa ko preživi pričaće. Tako nešto, da ne citiram sada sebe, ali bilo je mnogo smeha... Ceo dan sam pisala treninge sa saradnicima, već sam se pripremala za to sledeće okupljanje. Imam napisan detaljan plan za leto i predaću ga Košarkaškom savezu. Mislim da će biti neke baš dobre ideje.

Detalje plana za "misiju Sidnej" nije htela otkrije.

- Pokušaćemo nešto novo, što će timu mnogo značiti. Videćete već. Samo da se mi malo dogovorimo, dajte nam nekoliko dana. Zapravo samo da se izvuče grupa, da ne bih rekla nešto pogrešno. U svakom slučaju ima zanimljivih stvari. Bićemo i u Srbiji, odlazićemo na nekoliko mesta koja su nama značajna, a ovom mladom timu će biti i te kako bitna- poručila je selektorka.

Od 2015. godine do danas Marina Maljković je sa košarkašicama Srbije uspela da osvoji četiri medalje - dva puta je bila šampion Evrope (2015. i 2021), 2019. godine uzela je bronzu na EP, a isto odličje osvojeno je i na Olimpijskim igrama 2016.

Ovoj kolekciji medalja nedostaje samo odličje sa sampionata sveta, a Maljković je upitana da li ta medalja može da se osvoji sa novom ekipom u Australiji od 22. septembra do 1. oktobra.

- Teško, veoma teško, ali više ćemo znati na kraju juna, na primer. Tada ću ih bolje poznavati karakterno, pa ćemo moći da pričamo na ovu temu. Značiće nam leto, da se svi planovi ostvare. Organizovaćemo i turnire, utakmice, pripreme i u našoj zemlji i u inostranstvu. Nije realno da sada kažem da ćemo osvojiti medalju. Apsolutno nije realno. Mnogo smo daleko od toga, ali na tom putu procesa formiranja igrača, posebno što ima mnogo vremena, nikad se ne zna šta nosi dan, a šta noć- zaključila je Maljković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading