JASNA I GLASNA PORUKA: Ova generacija će ispisati nove stranice istorije!

Autor:

Sport

11.02.2022

07:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na startu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje se održava u Australiji, košarkašice Srbije stigle su do teške, ali zaslužene pobede nad selekcijom Južne Koreje rezultatom 65:62.

JASNA I GLASNA PORUKA: Ova generacija će ispisati nove stranice istorije!

Foto: Starsport

Nakon susreta, selektorka Marina Maljković je izjavila:

- Izuzetno sam srećna. Bilo je mnogo teško, ali sam zbog ovih devojaka više nego zadovoljna. Videlo se nakon susreta koliko su sve srećne i koliko im pobeda znači - kratko je Marina izjavila, a zatim je ukratko analizirala i sam susret:

- Ovo je potpuno jedan nov tim, nova priča koja se otvara i ovakve promene uticale bi i na ekipe nekih većih i mnogoljudnijih zemalja nego što smo mi. Devojke su ipak pokazale koliko vrede i svi se nadamo da će i ova generacija ispisati neke nove stranice istorije.

 

 

Finiš meča obeležila je povreda Dragane Stanković:

- Na žalost još uvek nemam informacija o stepenu njene povrede. Udarac je bio jak i moramo sačekati pregled lekara.

Sledi dan pauze pa susret sa Australijom:

- Jasno se vidi koliko nam nedostaje zajedničkog rada. Znali smo šta nas očekuje protiv Koreje i svakako smo zadovoljni što smo takvu ekipu savladali. Baš zbog nedostatka treninga svaki naredni dan u kojem možemo da radimo mnogo nam znači. Spremićemo se i nadam se da možeo u istom ritmu da nastavimo i protiv Australije i protiv Brazila. 

Osvrnula se Marina i na podršku sa tribina:

- Svi mi, na žalost radimo u inostranstvu. Ja kao neko ko se trudi da propagira ženski sport i to ne samo kada je košarka u pitanju, volela bih da više nas radi ovde u Srbiji i nadam se da će i taj dan doći. Iz tog razloga neverovatan je osećaj kada se igra pred punom Halom sportova - zaključila je selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading