BERTOMEU UGASIO SVE NADE CRNO-BELIH: Šamar za Obradovića! Ne postoji ni mogućnost da Partizan igra Evroligu

Autor:

Sport

03.10.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova, dugoočekivana sezona košarkaške Evrolige je počela. Jedini predstavnik Srbije ali i ABA lige u ovom elitnom takmičenju je Crvena zvezda koja je poražena u prvom meču od Fenerbahčea u Istanbulu.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Bertomeu i Željko Obradović

Dugo se spekulisalo o mogućnostima da ABA liga dobije i drugog predstavnika u elitnoj ligi, na tu temu je govorio i izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu,

Bertomeu je provo istakao da se format od 18 klubova pokazao kao dobar.

- Ovakav sistem takmičenja sa ovim brojem klubova zaista se pokazao kao odlično rešenje. Prema tome, neko proširenje Evrolige u narednom periodu nije u planu. Veći broj klubova značio bi i veći broj utakmica, a tu bismo došli do velikog problema sa slobodnim terminima. Bilo bi to dodatno opterećenje za igrače, tako da ta mogućnost za neki naredni period ne postoji.

Iskusni stručnjak je zatim spomenuo i status ABA lige koje je po svemu sudeči konkurent za dva mesta u Evroligi ali...

- Moram da kažem da je ABA liga veoma važno takmičenje za nas i svoje mesto u Evroligi uvek će imati prvak ovog takmičenja ili klub koji ispunjava sve standarde za učešće. Ipak, kako sam malopre istakao, trenutno nije realno da se Evroliga proširi sa 18 na 20 klubova, a samim tim ne postoji ni mogućnost da, u nekom narednom periodu, ABA liga dobije i drugo mesto u Evroligi.

Zatim se Bertomeu dotakao i povratka Željka Obradovića u Partizan. 

- Povratak Željka Obradovića u Partizan je takođe odlična stvar za kompletnu košarku u vašem regionu, a format Evrokupa u kojem igra Partizan pruža i određene mogućnosti - zaključio je Izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dobrivoje

03.10.2021 14:14

Možda crveno belih ,ili zelenih ili plavo belih ,možda žutih...